«Love Actually»

Derfor kommer ikke avdøde Alan Rickman til å bli hyllet i «Love Actually»-oppfølgeren

Følger kun opp enkelte av karakterene fra den folkekjære filmen. 

HET ROMANSE: I «Love Actually» innleder Harry (Alan Rickman) et forhold til kollegaen Mia (Heike Makatsch) bak konas rygg. Ifølge regissør Richard Curtis kommer ikke den kommende oppfølgerfilmen til å inneholde noen hyllest til Rickman, som døde av kreft i fjor. Foto: NTB Scanpix
HET ROMANSE: I «Love Actually» innleder Harry (Alan Rickman) et forhold til kollegaen Mia (Heike Makatsch) bak konas rygg. Ifølge regissør Richard Curtis kommer ikke den kommende oppfølgerfilmen til å inneholde noen hyllest til Rickman, som døde av kreft i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 14. januar i fjor kom sjokknyheten om at skuespiller Alan Rickman var død, kun 69 år gammel.

DØDE AV KREFT: Skuespiller Alan Rickman, kjent fra filmer som «Love Actually» og «Harry Potter»-serien, er død. Video: Warner Bros, NTB Reuters, Universal, 20th Century Fox Vis mer

Briten var blant annet kjent for sine roller i «Harry Potter»-filmene og juleklassikeren «Love Actually».

Da det nylig ble kjent at sistnevnte får en oppfølger har flere stilt spørsmål om Rickman vil bli hyllet i filmen på noe vis.

Kort film

I et ferskt intervju med Press Association stiller regissør Richard Curtis seg imidlertid avvisende til tanken, av flere årsaker.

Blant annet spiller tid - eller mangel på sådan - en viktig rolle, skal vi tro Curtis.

Oppfølgerfilmen blir nemlig kun ti minutter lang.

I intervjuet med Press Association utdyper regissøren at det rett og slett ikke er tid til å utforske hvordan det har gått med alle karakterene, og beskriver det som «komplisert» å gjøre grep som inkluderer Rickman i filmen på noe vis.

Dessuten kommer ikke Emma Thompson, som spilte Rickmans kone i originalen fra 2003, til å medvirke i oppfølgeren.

Har blitt voksne

Lista over skuespillere som tar opp «Love Actually»-tråden 14 år etter at de slapp, er uansett utfyllende.

I forrige uke ble det kjent at både Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson, Bill Nighy, Thomas Brodie-Sangster, Martine McCutcheon, Andrew Lincoln, Lucia Moniz, Olivia Olson, Marcus Brigstocke og Rowan Atkinson returnerer til rollene sine.

Fredag kom de første bildene fra innspillinga, og viser originalens yngste skuespiller - Thomas Brodie-Sangster - som voksen.

Brodie-Sangster var kun 13 år gammel da han portretterte Sam, som nylig hadde mistet mammaen sin og var håpløst forelsket i sangtalentet Joanna (Olivia Rose Olson).

Både Brodie-Sangster og Olson er å se på de ferske bildene, sammen med Liam Neeson, som gjentar rollen som Sams stefar.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer