HENGER SEG OPP:  Flere iPhone-brukere melder om apper som henger seg opp og fryser. I hovedsak skal det gjelde nyere Apple-produkter som iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/Files
HENGER SEG OPP: Flere iPhone-brukere melder om apper som henger seg opp og fryser. I hovedsak skal det gjelde nyere Apple-produkter som iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/FilesVis mer

Derfor krasjer Iphonen din

Gjelder først og fremst nyere Apple-produkter.

(Dagbladet): De siste dagene har flere Iphone-brukere rapportert om et problem som oppstår når man trykker på lenker i appene Safari, Mail, Messages, Notes og andre apper. Det som skjer er at appene fryser fullstendig.

Tredjepartsapper Nå har nettstedet 9to5mac.com kommet med en forklaring på problemene.

Problemet ser ut til å oppstå fordi brukere har installert tredjepartsapper på telefonen og rammer først og fremst de som har installert den nyeste programvareoppdateringen iOS 9.3 på sin telefon.

Det skal også i hovedsak gjelde nyere Apple-produkter som Iphone 6s og Iphone 6s Plus.

Undersøkte problemet Enkelte brukere av eldre telefoner har også meldt om samme problem.

Dette skriver 9to5mac, som selv har undersøkt problemet på en testtelefon ved å laste ned appen booking.com.

På testtelefonen opplevde de at Safari hang seg opp når de klikket på lenker på vilkårlige nettsider. Enkelte lenker lar seg heller ikke åpne. Det skal heller ikke hjelpe å avinstallere tredjepartsappen.