Trump-Clinton-debatten:

Derfor kunne ikke Trump dy seg for å hetse denne kvinnen under debatten

Feiden med talkshowvert Rosie O'Donnell har pågått i årevis.

ONDT BLOD: Donald Trump nevner ofte Rosie O'Donnell fra talerstolen. Foto: Abaca / Reuters / NTB Scanpix (montasje)
ONDT BLOD: Donald Trump nevner ofte Rosie O'Donnell fra talerstolen. Foto: Abaca / Reuters / NTB Scanpix (montasje) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mot slutten av gårsdagens amerikanske presidentdebatt ble de kvinnefiendtlige holdningene til republikanernes Donald Trump tatt opp av både debattleder og motdebattant Hillary Clinton.

Da Clinton ramset opp noen av Trumps tidligere utfall mot kvinner, nevnte hun også Rosie O'Donnell. Da svarte Trump:

- Rosie O'Donnell har vært veldig ondskapsfull mot meg. Jeg sa noen veldig harde ord om henne, og jeg tror alle er enig i at hun fortjener det. Ingen synes synd på henne.

Lang historie

Replikken om O'Donnell i gårsdagens debatt er bare den siste i en lang rekke Trump-uttalelser om kvinnen som i Norge kanskje er best kjent som komiker og Hollywood-skuespiller.

O'Donnell (54) har spilt i filmer som «The Flintstones» og «Søvnløs i Seattle», og hadde mellom 1996 og 2002 sitt eget talkshow: «The Rosie O'Donnell Show».

Fra 2006 fungerte O'Donnell som en av programlederne for det kvinnerettede talkshowet «The View», og det var her feiden med republikanernes nåværende presidentkandidat for alvor tok av.

- Feit gris

O'Donnell kritiserte Trump etter at han, som Miss USA-general, bestemte at Tara Conner fikk beholde tittelen tross avsløringer om narkotikabruk. På skjermen snakket O'Donnell om at Trump hadde gått konkurs og vært utro mot kona si, og responsen fra Trump lot ikke vente på seg.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer