Trump-Clinton-debatten:

Derfor kunne ikke Trump dy seg for å hetse denne kvinnen under debatten

Feiden med talkshowvert Rosie O'Donnell har pågått i årevis.

ONDT BLOD: Donald Trump nevner ofte Rosie O'Donnell fra talerstolen. Foto: Abaca / Reuters / NTB Scanpix (montasje)
ONDT BLOD: Donald Trump nevner ofte Rosie O'Donnell fra talerstolen. Foto: Abaca / Reuters / NTB Scanpix (montasje) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mot slutten av gårsdagens amerikanske presidentdebatt ble de kvinnefiendtlige holdningene til republikanernes Donald Trump tatt opp av både debattleder og motdebattant Hillary Clinton.

Da Clinton ramset opp noen av Trumps tidligere utfall mot kvinner, nevnte hun også Rosie O'Donnell. Da svarte Trump:

- Rosie O'Donnell har vært veldig ondskapsfull mot meg. Jeg sa noen veldig harde ord om henne, og jeg tror alle er enig i at hun fortjener det. Ingen synes synd på henne.

Lang historie

Replikken om O'Donnell i gårsdagens debatt er bare den siste i en lang rekke Trump-uttalelser om kvinnen som i Norge kanskje er best kjent som komiker og Hollywood-skuespiller.

O'Donnell (54) har spilt i filmer som «The Flintstones» og «Søvnløs i Seattle», og hadde mellom 1996 og 2002 sitt eget talkshow: «The Rosie O'Donnell Show».

Fra 2006 fungerte O'Donnell som en av programlederne for det kvinnerettede talkshowet «The View», og det var her feiden med republikanernes nåværende presidentkandidat for alvor tok av.

- Feit gris

O'Donnell kritiserte Trump etter at han, som Miss USA-general, bestemte at Tara Conner fikk beholde tittelen tross avsløringer om narkotikabruk. På skjermen snakket O'Donnell om at Trump hadde gått konkurs og vært utro mot kona si, og responsen fra Trump lot ikke vente på seg.

- KALT KVINNER GRISER: Hillary Clinton benyttet debatten til å påpeke de mange, og ikke så hyggelige utsagnene Donald Trump har hatt om kvinner. Video: CNN / Foto: Julio Cortez / AP Vis mer

I et intervju med Fox News karakteriserte Trump blant annet O'Donnell som en «stor, feit gris» og en mobber:

- Jeg tror det er noe galt med henne. Jeg tror hun er i ferd med å knekke sammen. Rosie er en veldig lite talentfull person og en mobber. Jeg mener at intelligensen hennes ligger under gjennomsnittet, sa Trump altså for ti år siden.

Ordkrig

Siden har uttalelsene kommet på rekke og rad fra begge parter, ofte på det sosiale mediet Twitter.

I 2011 gikk Trump for eksempel ut med en liksom-kondolanse til Michelle Rounds, som nylig hadde forlovet seg med O'Donnell.

Trump ble konfrontert med uttalelsene også mens han kjempet for å bli republikanernes kandidat:

- Du har kalt kvinner du ikke liker for «feite griser», «bikkjer», «slubberter» og «forkastelige dyr», sa debattleder Megyn Kelly i august i fjor.

- Bare Rosie O'Donnell, svarte Trump kjapt.

Kjendisstøtte

Etter gårsdagens debatt var O'Donnell selv ute med sin dom på sosiale medier, og responderte ordknapt da en bruker skrev at hun fikk passet påskrevet av «president Trump»:

- Han blir aldri president.

O'Donnell får også støtte fra andre kjendiser etter at hun atter en gang ble et tema for Trump.

Madonna, som spilte i filmen «En klasse for seg» sammen med O'Donnell i 1992, la ut et nostalgisk bilde med tilhørende støttemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer