Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor lar twitringen fra Det hvite hus om Putin vente på seg

I Moskva var forventningene skyhøye til president Donald Trump. Men så langt er Vladimir Putin en tweet eller to unna nyhetsoppslagene fra Det hvite hus.

RASENDE: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump dukket motvillig opp i en demonstrasjon i Seattle. AP / NTB / Scanpix
RASENDE: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump dukket motvillig opp i en demonstrasjon i Seattle. AP / NTB / ScanpixVis mer
Kommentar

Samtalen på telefon mellom Donald Trump og den russiske presidenten Vladimir Putin sist lørdag var uten nyheter som de store nyhetsbyråene fant grunn til å bringe høylydt videre. Ordet «sanksjoner» var fraværende i de offisielle notatene fra henholdsvis Kreml og Det hvite hus fra den time-lange samtalen. De snakket om Syria, der Trump har lovet «å ta rotta på IS». Og det mest konkrete vi vet om samtalen er at de to skal koordinere innsatsen for å knuse IS. Russiske medier spekulerer i om det dreier seg om russiske bakkestyrker.

Det betyr at det kanskje aller heteste av alle de hete temaene i Trumps valgkamp - spørsmålet om Russland, og det personlige forholdet mellom ham og Vladimir Putin - ikke har hatt høyeste prioritet etter presidentinnsettelsen for snart to uker siden. Grunnen er egentlig åpenbar, selv om Trump og Putin deler visjonen om en mer kulturkonservativ og mindre «politisk korrekt» verden. For å møtes må de bane vei gjennom villnisset av ideologiske uenigheter og praktiske forviklinger mellom USA og Russland i Barack Obamas tid. Som det er, er det for mye, selv for en president Trump, å skjære gjennom. I denne saken kan det se det ut som om tyngden av USAs interesser veier tyngre enn Trump. Også for Trump selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.