RASENDE: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump dukket motvillig opp i en demonstrasjon i Seattle. AP / NTB / Scanpix
RASENDE: Russlands president Vladimir Putin og USAs president Donald Trump dukket motvillig opp i en demonstrasjon i Seattle. AP / NTB / ScanpixVis mer

Derfor lar twitringen fra Det hvite hus om Putin vente på seg

I Moskva var forventningene skyhøye til president Donald Trump. Men så langt er Vladimir Putin en tweet eller to unna nyhetsoppslagene fra Det hvite hus.

Kommentar
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Samtalen på telefon mellom Donald Trump og den russiske presidenten Vladimir Putin sist lørdag var uten nyheter som de store nyhetsbyråene fant grunn til å bringe høylydt videre. Ordet «sanksjoner» var fraværende i de offisielle notatene fra henholdsvis Kreml og Det hvite hus fra den time-lange samtalen. De snakket om Syria, der Trump har lovet «å ta rotta på IS». Og det mest konkrete vi vet om samtalen er at de to skal koordinere innsatsen for å knuse IS. Russiske medier spekulerer i om det dreier seg om russiske bakkestyrker.

Det betyr at det kanskje aller heteste av alle de hete temaene i Trumps valgkamp - spørsmålet om Russland, og det personlige forholdet mellom ham og Vladimir Putin - ikke har hatt høyeste prioritet etter presidentinnsettelsen for snart to uker siden. Grunnen er egentlig åpenbar, selv om Trump og Putin deler visjonen om en mer kulturkonservativ og mindre «politisk korrekt» verden. For å møtes må de bane vei gjennom villnisset av ideologiske uenigheter og praktiske forviklinger mellom USA og Russland i Barack Obamas tid. Som det er, er det for mye, selv for en president Trump, å skjære gjennom. I denne saken kan det se det ut som om tyngden av USAs interesser veier tyngre enn Trump. Også for Trump selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn