KOMMENTARER

Derfor må Y-blokka rives nå

Setter hardt mot hardt.

SYND, MEN RIKTIG: Ni år etter terroren er det på tide å ta regjeringskvartalet tilbake.
SYND, MEN RIKTIG: Ni år etter terroren er det på tide å ta regjeringskvartalet tilbake. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nok er nok, mener kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup. Nå setter han hardt mot hardt og setter i gang riving av Y-blokka i regjeringskvartalet. Motstanderne har én mulighet igjen.

Rivingen skulle begynt i oktober, men er blitt forsinket av det sterke engasjementet for bevaring av bygningen. Støtteaksjonen for bevaring av Y-blokka har varslet søksmål mot staten og at de vil lenke seg fast for å redde bygget.

Men onsdag ber Kommunal- og moderniseringsdepartementet i et brev Statsbygg forberede rivingen. Samtidig sender departementet avslag på utsettelsen som støttegruppa har bedt om. Rivingen kan begynne om få uker.

Kampen er neppe over. Sentralt i støtteaksjonen er Riksantikvaren, Fortidsminneforeningen, Norske arkitekters landsforbund og Oslo Arkitektforening. Gjennom søksmålet prøver de å få rivningsvedtaket kjent ugyldig. Nå kan de be om midlertidig forføyning. Hvis rettsvesenet avviser søksmålet, vil det avklares i løpet av en måneds tid. Om saken havner i retten, vil prosessen fort ta et par år.

En slik rettssak kan være eneste mulighet for å stoppe rivingen. Det er likevel ikke en god løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer