Derfor mener politiet de hadde rett til å ta Rolfsens filmopptak

Alvorlig sak, skånsom razzia.

FORSVARER POLITIET: Førstestatsadvokat Jan Glent fører saken for PST i Høyesterett. Det er filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen som har anlagt sak mot PST etter at de gjorde beslag i hans upubliserte filmopptak. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning). Foto: Tomm W. Christiansen
FORSVARER POLITIET: Førstestatsadvokat Jan Glent fører saken for PST i Høyesterett. Det er filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen som har anlagt sak mot PST etter at de gjorde beslag i hans upubliserte filmopptak. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning). Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at både filmskaperen og Redaktørforeningens advokater hadde argumentert for ulovligheten ved politiets beslag av upublisert journalistisk filmmateriale, fikk førstestatsadvokat Jan Fredrik Glent mot slutten av tirsdagen starte sin argumentasjonsrekke for det motsatte.

Det er landets høyeste rettsinstans som nå skal vurdere beslagene, som ble gjort av politiet under en razzia hos Rolfsen 8. juli i år. Filmskaperen hadde da samlet materiale til en dokumentar om de norske islamistene i Profetens Ummah, og lovet kildene anonymitet.

«Skånsom» razzia Blant politiets argumenter er at det dreier seg om en meget alvorlig straffesak, at kildene snakker om sin egen kriminalitet og at de i stor grad var kjent for politiet fra før. Videre at det var høy sannsynlighet for at materialet inneholdt viktige bevis som vanskelig kunne framskaffes på annen måte.

Glent understreket også overfor Høyesterett at ransakingen i Rolfsens kombinerte bolig og arbeidsplass ble gjennomført så skånsomt som mulig, og at PST ikke så gjennom materialet før de leverte det i forseglet form til tingretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer