Derfor nekter hun deg å høre suksessalbumet på Spotify

- Jeg er ikke villig til å bidra.

VIL IKKE DELE: Taylor Swift har trukket all musikken sin fra Spotify. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Reuters / NTB scanpix
VIL IKKE DELE: Taylor Swift har trukket all musikken sin fra Spotify. Nå forklarer hun hvorfor. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske artisten Taylor Swift (24) gjør stor suksess med sin nyeste skive, «1989». 

Etter én uke, var over 1,28 millioner eksemplarer av albumet solgt, og dermed var Swift nær ved å sette rekord. 

Kanskje ikke så rart, for «1989» var aldri tilgjengelig for Spotify-brukere, og denne uka fjernet 24-åringen all musikken sin fra strømmetjenesten.

- Som et stort eksperiment Nå forklarer Swift hva årsaken til den noe drastiske avgjørelsen er, og svarer på påstanden om at albumet neppe ville hatt like høye salgstall om det hadde vært tilgjengelig for strømming.

- Det er umulig å spekulere i hva som hadde skjedd dersom jeg hadde strømmet det nye albumet. Alt jeg kan si er at musikken forandrer seg så raskt, og musikkbransjens landskap forandrer seg så raskt, at alt nytt, som Spotify, virker som et slags stort eksperiment, sier hun til Yahoo Music og legger til:- Og jeg er ikke villig til å bidra med mitt livsverk til et eksperiment jeg føler at ikke kompenserer skribentene, produsentene, artistene og skaperne av denne musikken. Og jeg er bare ikke med på å vedlikeholde denne oppfatningen av at musikk er verdiløs og bør være gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer