<strong>FIRE NESTEN-OSCAR:</strong> I år håper Julianne Moore å ta med seg statuetten hjem.  AFP PHOTO / ROBYN BECK
FIRE NESTEN-OSCAR: I år håper Julianne Moore å ta med seg statuetten hjem. AFP PHOTO / ROBYN BECK Vis mer

Derfor nekter Oscar-favoritten å skrive takketale

Julianne Moore er redd for å ødelegge for seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. februar går den prestisjetunge Oscar-utdelinga av stabelen. Alt som kan krype og gå av amerikanske A-listere vil være tilstede for å sole seg i Oscar-glansen, og noen heldige få vil ta med en statuett hjem til peishylla.

Blant de håpefulle er Morten Tyldum, hvis film «The Imitation Game» er nominert til hele åtte priser. Også norske Torill Kove er nominert. 

En annen som håper å vinne pris er Julianne Moore (54). Hun har fire mislykke nominasjonsrunder på samvittigheten og er livredd for at det vil bli en ny tomhendt hjemtur om hun våger seg til å skrive ferdig en takketale, slik mange Oscar-nominerte gjør.

- Jeg tror det er dårlig hell [å skrive en tale]. Jeg tør ikke forberede noenting fordi jeg er så redd for å jinxe det, sier hun i et intervju med den britiske talkshowkongen Graham Norton, ifølge avisa Daily Mail

Moore er nominert i kategorien for beste kvinnelige skuespiller for hennes innsats i filmen «Still Alice». Årets Oscar-utdeling har forøvrig fått kritikk for å være kritthvit.

- Det er ikke en deprimerende film, men en film om å leve livet sitt, ikke miste det, sier hun om sin rolle som en Alzheimer-rammet lege. 

Moore fikk sin første Oscar-nominasjon i 1997 for sin innsats i kultfilmen «Boogie Nights» med Mark Wahlberg.

I intervjuet med Norton hevdet Moore også å ha en helt spesiell nese for å lukte hvilken av hennes filmer fans liker best.

- Hvis det er en college-student så er det «The Big Lebowski». Middelaldrende kvinner liker «The Hour» og homofile menn elsker «Far From Heaven», fleipet hun.

Moore må ta innersvingen på Rosamund Pike (Gone Girl), Marion Cotillard (Two Days, One Night), Felicity Jones (The Theory of Everything) og Reese Witherspoon (Wild) for å ta med seg Oscar-statuetten hjem. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer