Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Derfor orker jeg ikke mer

Iselin Andresen følte seg presset til å gå i klær hun ikke likte og synge sanger hun ikke kunne stå for. I går trakk hun seg fra Idol.

-  Da jeg sto på den scenen hadde jeg det ikke bra. Jeg likte ikke å synge sanger jeg ikke kunne stå inne for, og gå i klær jeg ikke følte meg vel i. Skal man stå på en scene er jeg opptatt av at man skal ha noe å formidle. Jeg er vant til å opptre med egne sanger og gitaren min. Da den ble tatt fra meg, mistet jeg på en måte all trygghet, alt ble helt feil, sier 18-åringen, til Dagbladet.

I første finalerunde måtte Iselin gjennom Idol-kverna og ble transformert fra punka skater-jente til ballets dronning med spenstige lokker. Moren til Iselin, som gjerne skulle sett at datteren pynta seg litt oftere, ble ikke imponert av den nye stilen.

-  Hun så at jeg ikke hadde det bra, sier Iselin.

-  Følte du deg presset av stylisten?

-  Ja, jeg følte meg litt presset. Ikke bare av stylisten, men hele situasjonen. Men jeg angrer ikke på at jeg meldte meg på Idol. Jeg har møtt mange koselige folk i bransjen og vi som er igjen har blitt en ganske sammensveiset gjeng.

Baggy jeans

Idol-stylist Anne Cecilie Olavesen (29) tar ikke selvkritikk.

-  Idol er et konsept der jeg som stylist er nødt til å følge visse retningslinjer. Når vi kommer til storbandaften kan jeg ikke la noen stå i hullete jeans for eksempel. Iselin er jo en veldig søt

TREKKER SEG: Idolfinalist Iselin Andresen har fått nok av Idolpresset og ga i går beskjed om at hun trekker seg. Foto:Nina Hansen
TREKKER SEG: Idolfinalist Iselin Andresen har fått nok av Idolpresset og ga i går beskjed om at hun trekker seg. Foto:Nina Hansen Vis mer

jente, men hun har kanskje litt vanskeligheter med å si hva

hun mener. Og da blir det vanskelig for meg, sier Olavesen.

Stylisten sier at hun i tillegg har etterkommet noen av Iselins ønsker.

-  Fredag sto hun i baggy jeans, hvit singlet og sneakers. Da sa hun at hun følte seg veldig vel til meg, sier Olavesen.

Iselin benekter at hun trekker seg fordi hun måtte i stolen sist og har skjønt at hun ikke kan vinne.

-  Det har ikke noe å gjøre med det i det hele tatt. Men jeg føler at jeg ikke har fått vist hva jeg er god for i denne settingen, sier hun.

Vestlandsjenta har ikke fått det til å stemme i finalerundene. Da hun sang Marit Larsens «Don\'t save me», mistet hun lydproppen ut av øret og måtte gjette seg fram til tonene. Venner ringte og kjente henne ikke igjen. Iselin hørte selv at hun sang surt.

Likevel oppgir hun at det ikke er de svake sangprestasjonene som er grunnen til at hun trekker seg. Verken det, eller avisenes tøffe terningkast, selv om hun innrømmer at kveldens diskorunde ikke akkurat passer hennes sangstil særlig godt.

«Søplehue»

Iselin fikk mye oppmerksomhet tidlig i årets Idol, mest fordi Idol-dommer Tor Milde kalte henne «søplehue».

-  Jeg tror ikke det er min skyld at hun trekker seg i hvert fall, sier Milde selv.

Han synes Iselin er en «kjempejente», men står likevel for sin kritikk.

-  Jeg har sagt det jeg mener om henne, som dommer. Mitt inntrykk av henne som person er at hun er en tøffing med bein i nesa. Den musikken hun praktiserer til vanlig er nok ikke den typiske Idol-musikken, sier han.

Psykologtilbud

Alle som ryker ut av Idol får tilbud om å møte psykolog. Iselin har tenkt til å takke ja til det.

-  Jeg synes det er bra at TV2 har et apparat, men vet ikke om jeg har så veldig behov for det selv, sier hun.

Etterpå bærer det hjem til internatskolen Tryggheim utenfor Stavanger, der Iselin går i 2. klasse. I kveld er Iselin på plass i Idol-studio, men bare for å støtte de andre finalistene.

Siri Helene inn

-  Det skal bli fint å komme tilbake til vennene mine, sier hun.

Dette er første gang en Idol-deltaker trekker seg fra tv-showet.

Presseansvarlig Bjarne Laastad er ikke redd for at det skal skade konkurransens image.

-  Dette er fjerde runden og første gang det skjer. Jeg ble overrasket over at Iselin trakk seg og synes det er synd. Jeg føler at hun har tilført årets Idol-runde masse ved å være den hun er, sier Laastad. Inn som reserve kommer Siri Helene Erland (19) som ble stemt hjem i første finalerunde. Audun Rensel (19), som røyk ut sist, fikk tilbudet først. Men han takket nei fordi han følte at han hadde gitt det han kunne i konkurransen, etter å ha fått to sjanser.

-  Det er rart å være tilbake.

På en bra måte. Jeg tar det som en rolig fredagskveld, sier Siri Helene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling