- Derfor publiserer vi skattelistene

- Skatt er ikke en privatsak, sier Dagbladets nyhetsredaktør. Her kan du se hva Dagbladet-sjefene tjente i fjor.

<strong>Åpenhet:</strong> Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord sier at åpenhet om skatten fører til at skjevheter og svakheter i skattesystemet avdekkes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
Åpenhet: Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord sier at åpenhet om skatten fører til at skjevheter og svakheter i skattesystemet avdekkes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skattelistene for inntektsåret 2011 ble i dag gjort tilgjengelig for offentligheten, og som vanlig har mediene vært fulle av saker om hva maktpersoner, kjendiser og hvermannsen bidro med til statskassa i fjoråret.

Alexandra Beverfjord, nyhetsredaktør i Dagbladet, sier at åpenhet om hva folk betaler i skatt er viktig, og har lange tradisjoner i Norge.

- Avdekker skjevheter - Hovedargumentet for hvorfor vi mener det skal være åpenhet om skatteinformasjon er at det bidrar til at svakheter i systemet avdekkes, sier hun.

- Det gir viktig og relevant informasjon om hvordan det økonomiske systemet vårt fungerer, og bidrar til å avdekke skjevheter og forskjeller. På grunn av denne åpenheten har man sett at de som tjener mest kan være blant dem som betaler minst i skatt, og vi har fått en sunn debatt, sier Beverfjord.

- Ikke en privatsak - Mange mener skattelistene blir brukt som ren underholdning?

- Jeg skjønner at den debatten kommer, men vi mener det er viktig med full åpenhet. Vi mener at hva folk betaler i skatt ikke er en privatsak.

- Så du har ingen problemer med at din egen ligningsinformasjon blir publisert i media?

- Ikke i det hele tatt. Det er helt uproblematisk, sier Beverfjord, som i fjor var den tredje best betalte i Dagbladet, med 1,2 millioner kroner i inntekt.

Høyere lønn i VG Øverst på Dagbladet-lista er Tore Stangeby, administrerende direktør i Dagbladets eierselskap Berner Gruppen, med litt over to millioner, etterfulgt av sjefredaktør John Arne Markussen som i fjor tjente 1,2 millioner og betalte 560 000 i skatt.

Det er allikevel et godt stykke nede på inntektslista over medietoppene, som toppes av eks-redaktør i Se og Hør, Odd Johan Nelvik, med en inntekt på 6,2 millioner kroner.

Det er også et stykke bak VG-redaktør Torry Pedersen som i 2011 tjente 3,4 millioner kroner.

Medietoppen med lavest fjorårsinntekt er Bjørgulv Braanen, sjefredaktør i Klassekampen. Avisa operer med flat lønnsstruktur, og Braanen tjente i fjor 468 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer