- Derfor publiserer vi skattelistene

- Skatt er ikke en privatsak, sier Dagbladets nyhetsredaktør. Her kan du se hva Dagbladet-sjefene tjente i fjor.

Åpenhet: Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord sier at åpenhet om skatten fører til at skjevheter og svakheter i skattesystemet avdekkes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
Åpenhet: Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord sier at åpenhet om skatten fører til at skjevheter og svakheter i skattesystemet avdekkes. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skattelistene for inntektsåret 2011 ble i dag gjort tilgjengelig for offentligheten, og som vanlig har mediene vært fulle av saker om hva maktpersoner, kjendiser og hvermannsen bidro med til statskassa i fjoråret.

Alexandra Beverfjord, nyhetsredaktør i Dagbladet, sier at åpenhet om hva folk betaler i skatt er viktig, og har lange tradisjoner i Norge.

- Avdekker skjevheter - Hovedargumentet for hvorfor vi mener det skal være åpenhet om skatteinformasjon er at det bidrar til at svakheter i systemet avdekkes, sier hun.

- Det gir viktig og relevant informasjon om hvordan det økonomiske systemet vårt fungerer, og bidrar til å avdekke skjevheter og forskjeller. På grunn av denne åpenheten har man sett at de som tjener mest kan være blant dem som betaler minst i skatt, og vi har fått en sunn debatt, sier Beverfjord.

- Ikke en privatsak - Mange mener skattelistene blir brukt som ren underholdning?

- Jeg skjønner at den debatten kommer, men vi mener det er viktig med full åpenhet. Vi mener at hva folk betaler i skatt ikke er en privatsak.

- Så du har ingen problemer med at din egen ligningsinformasjon blir publisert i media?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.