FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Derfor rakk ikke Anne Grete Preus å motta Spellemann-statuetten sin

Skulle hedres.

STAVANGER (Dagbladet): Anne Grete Preus ble i kveld hedret under Spellemannutdelinga. 

Men hun rakk ikke fram til Stavanger i tide for å motta årets hederspris.

- Så er det sånn at kveldens vinner ikke har nådd fram til Stavanger i tide, sa Anne Lindmo fra scenen.

Dagbladet får opplyst at Preus befinner seg i USA.

- Hun fikk rett og slett ikke bytte til tidligere retur da hun fikk den gode nyheten, skriver Elisabeth Riksen i Preus plateselskap Warner Music i en sms til Dagbladet.

Hun fikk imidlertid satt sammen en takketale som ble sendt via videooverføring.

- Dette kom skikkelig brått på, så jeg rekker ikke hjem til Stavanger i kveld. Men tusen, tusen takk til Spellemannkommiteen som verdsetter arbeidet mitt med denne æresprisen, sa artisten selv til NRK i et innslag under utdelingen.

Preus har gitt ut 14 plater og har vunnet flere priser tidligere. Dermed var det mange å takke for prisen.

- Jeg har fått et liv i musikken som har gitt meg mye frihet til sangene, ordene, og magiske øyeblikk med publikum. Så i kveld kjenner jeg mye takknemlighet. Plateselskapet mitt Warner Music som har stått bak meg i tykt og tynt i 25 år, med Mads Nilsson som den første jeg tenker på i kveld. Rune Lem, manager gjennom nesten like lang tid, og en rekke med store, norske musikere, Eivind Aarseth eller bandet jeg har i dag. I år har jeg også fått lov til å jobbe med en ny generasjon norske musikere. Men først og fremst er det publikum som har gitt meg et liv i musikken. Og fortsatt kjenner jeg apetitt på å lage nye ting. Takket være alle de fine menneskene jeg har møtt og fått jobbe med opp gjennom årene. Tusen, tusen takk for æresprisen, sa hun.