Derfor rakk ikke Anne Grete Preus å motta Spellemann-statuetten sin

Skulle hedres.

FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Anne Grete Preus ble i kveld hedret under Spellemannutdelinga. 

Men hun rakk ikke fram til Stavanger i tide for å motta årets hederspris.

- Så er det sånn at kveldens vinner ikke har nådd fram til Stavanger i tide, sa Anne Lindmo fra scenen.

Dagbladet får opplyst at Preus befinner seg i USA.

- Hun fikk rett og slett ikke bytte til tidligere retur da hun fikk den gode nyheten, skriver Elisabeth Riksen i Preus plateselskap Warner Music i en sms til Dagbladet.

Hun fikk imidlertid satt sammen en takketale som ble sendt via videooverføring.

- Dette kom skikkelig brått på, så jeg rekker ikke hjem til Stavanger i kveld. Men tusen, tusen takk til Spellemannkommiteen som verdsetter arbeidet mitt med denne æresprisen, sa artisten selv til NRK i et innslag under utdelingen.

Preus har gitt ut 14 plater og har vunnet flere priser tidligere. Dermed var det mange å takke for prisen.

- Jeg har fått et liv i musikken som har gitt meg mye frihet til sangene, ordene, og magiske øyeblikk med publikum. Så i kveld kjenner jeg mye takknemlighet. Plateselskapet mitt Warner Music som har stått bak meg i tykt og tynt i 25 år, med Mads Nilsson som den første jeg tenker på i kveld. Rune Lem, manager gjennom nesten like lang tid, og en rekke med store, norske musikere, Eivind Aarseth eller bandet jeg har i dag. I år har jeg også fått lov til å jobbe med en ny generasjon norske musikere. Men først og fremst er det publikum som har gitt meg et liv i musikken. Og fortsatt kjenner jeg apetitt på å lage nye ting. Takket være alle de fine menneskene jeg har møtt og fått jobbe med opp gjennom årene. Tusen, tusen takk for æresprisen, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer