KOMMENTARER

«Vi har lyst på fitta di»

Derfor reagerer mange kvinner så sterkt på meldingen til Navarsete

Dette var ikke en hvilken som helst grisemelding eller hyttetur.

ONDT BLOD: Ola Borten Moe og hans allierte var med på å avsette Liv Signe Navarsete som partileder. På en hyttetur ble det sendt en ufin tekstmelding til Navarsete. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ONDT BLOD: Ola Borten Moe og hans allierte var med på å avsette Liv Signe Navarsete som partileder. På en hyttetur ble det sendt en ufin tekstmelding til Navarsete. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er et døgn til deadline. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har sagt han vil politianmelde den grove meldingen Liv Signe Navarsete mottok en sein kveld for to år siden, hvis ingen melder seg innen onsdag.

Trusselen om politianmeldelse er en av flere trekk i denne saken som er blitt diskutert heftig i sosiale medier og dels latterliggjort. Det virker som det er ganske bred enighet om at meldingen var langt over streken for akseptabel oppførsel av voksne menn, men mange synes likevel det får være måte på oppstyr for en to år gammel melding som er sendt i fylla på en hyttetur.

Motreaksjonene er nær sagt som vanlig blandet med kritikk av for massiv mediedekningen, men også av hele metoo-kampanjen. Nå har det gått for langt. Hvorfor kunne ikke Navarsete bare ha smelt tilbake med en like røff melding, eller latt det ligge etter så lang tid? Har kvinner blitt snøfnugg, hele gjengen?

I den omfattende dekningen er det lett å miste av synet hva saken handlet og handler om. Den sprakk først i Nationen for et par uker siden. Etter en vinter med metoo-avsløringer i nesten alle partier, bedyret Sp at de ikke hadde hatt et eneste varsel. Så viser det seg at ikke bare var det uriktig; de hadde fått en sak som to år seinere truer med å rive partiet i filler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer