GLANSBILDET: Tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel» en mørk affære. Her ser vi skuespiller Anders Danielsen Lie som spiller FSK-soldat. Foto: NRK / Provinsen / You Tube
GLANSBILDET: Tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel» en mørk affære. Her ser vi skuespiller Anders Danielsen Lie som spiller FSK-soldat. Foto: NRK / Provinsen / You TubeVis mer

Derfor rives det norske flagget i filler i «Nobel»-introen: - Norge gir ut fredspris med den ene hånda og går til krig med den andre

Trønder-artisten Ary har tonesatt tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel».

(Dagbladet): Tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel» har funnet veien til You Tube via den norske artisten Ary, som har fått æren av å tonesette vignetten.

Se klippet i bunnen av saken.

Til lyden av Arys «The Sea» får vi se en mørk og dystopisk introduksjon av storsatsningen «Nobel». Det er designfirmaet Provinsen i Fredrikstad som har samarbeidet med filmskaper Harald Fossen om å lage tittelsekvensen.

- Vi ønsket å vise dualiteten som ligger i serienavnet. Norge er en fredsnasjon som deler ut Nobels fredspris med den ene hånda, og går til krig med den andre, sier art director og konseptutvikler i Provinsen, Yngve Aasen til Dagbladet.

- Vi ønsker at seerne skal kjenne litt på denne tematikken. Derfor forsøker vi å formidle glansbildet Norge som går i stykker. Flagget rives opp, ting eksploderer og går i filler, fortsetter Aasen.

- Ser man nøye etter, er det en symbolsk hvit due med også?

- Ja, he he, fredsduen er en klisjé, men når den settes i nye sammenhenger håper vi at den kan gi andre assosiasjoner, forklarer Aasen.

Provinsen har også laget tittelsekvensen til både sesong én og to av TV 2s «Frikjent».

LES OGSÅ: Derfor har en svenske og en danske de største kvinnelige hovedrollene i «Nobel»

«Nobel» har premiere søndag 25. september på NRK 1.