Derfor rives det norske flagget i filler i «Nobel»-introen: - Norge gir ut fredspris med den ene hånda og går til krig med den andre

Trønder-artisten Ary har tonesatt tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel».

GLANSBILDET: Tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel» en mørk affære. Her ser vi skuespiller Anders Danielsen Lie som spiller FSK-soldat. Foto: NRK / Provinsen / You Tube
GLANSBILDET: Tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel» en mørk affære. Her ser vi skuespiller Anders Danielsen Lie som spiller FSK-soldat. Foto: NRK / Provinsen / You Tube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tittelsekvensen til NRK-serien «Nobel» har funnet veien til You Tube via den norske artisten Ary, som har fått æren av å tonesette vignetten.

Se klippet i bunnen av saken.

Til lyden av Arys «The Sea» får vi se en mørk og dystopisk introduksjon av storsatsningen «Nobel». Det er designfirmaet Provinsen i Fredrikstad som har samarbeidet med filmskaper Harald Fossen om å lage tittelsekvensen.

- Vi ønsket å vise dualiteten som ligger i serienavnet. Norge er en fredsnasjon som deler ut Nobels fredspris med den ene hånda, og går til krig med den andre, sier art director og konseptutvikler i Provinsen, Yngve Aasen til Dagbladet.

- Vi ønsker at seerne skal kjenne litt på denne tematikken. Derfor forsøker vi å formidle glansbildet Norge som går i stykker. Flagget rives opp, ting eksploderer og går i filler, fortsetter Aasen.

- Ser man nøye etter, er det en symbolsk hvit due med også?

- Ja, he he, fredsduen er en klisjé, men når den settes i nye sammenhenger håper vi at den kan gi andre assosiasjoner, forklarer Aasen.

Provinsen har også laget tittelsekvensen til både sesong én og to av TV 2s «Frikjent».

LES OGSÅ: Derfor har en svenske og en danske de største kvinnelige hovedrollene i «Nobel»

«Nobel» har premiere søndag 25. september på NRK 1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer