Derfor sa han at han skulle gi seg som forfatter

Ble inspirert av David Bowie.

INSPIRERT AV DAVID BOWIE:  Karl Ove Knausgård ville slutte like kult som sitt musikalske forbilde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INSPIRERT AV DAVID BOWIE: Karl Ove Knausgård ville slutte like kult som sitt musikalske forbilde. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Forfatter Karl Ove Knausgård er for tiden aktuell med boka «Om høsten».

Ei bok som er skrevet til hans da ufødte barn, og som gir tekstlige betraktninger om verden som møter det nye individet. Knausgård deler sine betraktninger om alt fra blod, toalettskåler, tyggegummi, kjønnslepper, stillhet, oppkast, grevlinger til sola og øyne.

- Jeg skriver på sammen måte om oppkast som jeg skriver om Gud. Det er slik jeg tenker verden er, at det ikke er forskjell på ting, men det er vi som lager hierarkier og tenker at noe er godt eller vondt eller viktig, sier han i et lengre intervju med Dagbladet.

Var ferdig som forfatter Prosjekt skal gis ut som hele fire bøker skrevet til hans datter Anna, dette ble annonsert allerede i vår. To bøker kommer denne høsten, to neste vår.

Prosjektet kommer etter, og til tross for, at Knausgård i siste bok av sin legendariske «Min Kamp»-serie selv annonserte at han var ferdig som forfatter.

- «Min Kamp» handler dels om barndommen, dels om litteratur som flukt, dels om livsudugelighet og et menneske som ikke kan se verden uten å skrive om den. Men «Min Kamp» er også et forsøk på å frigjøre seg fra alt det der, og å komme ut, sier den verdenskjente forfatteren til Dagbladet.

- «Min Kamp» handler om forholdet mellom livet og litteratur. Jeg ville ha litteraturen bak meg og begynne å leve. Og det er en perfekt avslutning på en selvbiografisk roman å si at nå skal jeg ikke skrive mer, sier Knausgård.

Inspirert av David Bowie Den musikkinteresserte forfatterens tok også inspirasjon til annonseringen fra en av sine store musikalske forbilder.

- Jeg tenkte på David Bowies siste konsert som Ziggy Stardust, da han sa at dette ikke bare er slutten på én konserten på turneen, men den siste konserten noensinne, og så spilte han «Rock'n'roll Suicide». Det er noe av det tøffeste, og jeg tenkte at jeg ville ha en slik slutt.

I dag ble det kjent at forfatteren skal besøke det legendariske TV-showet «The Late Show» i USA.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram