Helgekommentaren i Dagbladet

Derfor sa hun ja

Camara Lundestad Joof (31) er livredd for sin nye rolle som lørdagsspaltist i Dagbladet.

BLE KALT REDD: - Lillesøsteren min kalte meg redd. Hun hadde helt rett. Det hjelper ikke å være stille, sier Camara Lundestad Joof om hvorfor hun endte med å si ja til å skrive Helgekommentaren i Dagbladet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLE KALT REDD: - Lillesøsteren min kalte meg redd. Hun hadde helt rett. Det hjelper ikke å være stille, sier Camara Lundestad Joof om hvorfor hun endte med å si ja til å skrive Helgekommentaren i Dagbladet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er redd for truslene. Det er jo ikke tilfeldig at de i samfunnsdebatten eller kunstnerne som går med voldsalarm ser ut som meg. Mange av dem.

Camara Lundestad Joof er i gang med å forklare hvorfor det satt langt inne å si ja til å bli Dagbladets nye lørdagsspaltist.

Fra og med førstkommende helg er hun en del av gjengen som rullerer på å skrive Helgekommentaren.

Joof er dokumentarisk kunstner, dramatiker og forfatter. Hun kunne sette sistnevnte tittel på CV-en i fjor, etter at hun ga ut boka «Eg snakkar om det heile tida». Der deler norsk-gambiske Joof sine erfaringer med rasisme i Norge.

Nå skal 31-åringen ta med seg temaer hun snakker om «heile tida» inn i Dagbladets spalter:

- Det blir en spalte hvor jeg kommer til å kommentere på samfunnet i dag. Ofte med et skandinavisk perspektiv, siden jeg har bodd i Danmark og jobbet i Sverige de siste fem åra, sier Joof, og utdyper:

- Det er antirasisme, feminisme og normkritikk som opptar meg. Jeg er bare vilt opptatt av hvilke normer folk tror jeg skal leve inni.

Livredd

Det skal ikke stå på engasjementet. Likevel var terskelen høy for å takke ja til å sette meningene sine på trykk. Hun har sagt nei til andre aviser før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer