Derfor sa Jessica nei til å møte Bush

Redd for å bli oppfattet som politisk.

(Dagbladet.no): I går måtte president George Bush innse at han hadde fått avslag av popsangerinne, realitystjerne og nå skuespiller Jessica Simpson (25), melder nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken til at nyskilte Simpson sa nei til å møte presidenten var at hun fryktet for å politisere sitt favorittveldedighetsprosjekt.

Simpson skal nemlig til Washington for å drive lobbyvirksomhet for «Operation Smile», et foretak som tilbyr gratis plastisk kirurgi til barn med misdannelser i ansiktet.

Føltes feil

Kilder som står Simpson nær oppgir at hun avslo å stille fordi pengeinnsamlingen for «Operation Smile» ble arrangert i forbindelse med republikanernes kongresskomitémøte.

Avslaget fra Simpson kom selv etter at hun hadde blitt tilbudt å møte presidenten på tomannshånd.

- Det føles bare feil, sa en kilde til nyhetsbyrået Reuters, og la til at sangerinnen helst holder sine politiske synspunkter for seg selv.

- Hun vil gjerne møte presidenten og snakke om «Operation Smile»...men hun kan ikke gjøre det under en veldedighetsfest i regi av det republikanske partiet.

SKOMAKER: I februar var Jessica Simpson på World Shoe Association Show i Las Vegas. Der promoterte hun sin egne skokolleksjon som bærer navnet Jessica Simpson. Foto: Scanpix
SKOMAKER: I februar var Jessica Simpson på World Shoe Association Show i Las Vegas. Der promoterte hun sin egne skokolleksjon som bærer navnet Jessica Simpson. Foto: Scanpix Vis mer

Aldri problem for Bono

En representant for republikanerne sier at han er overrasket over Simpsons avgjørelse.

- Det har aldri vært noe problem for Bono, sa Carl Forti med referanse til at U2-rockestjerna ofte har møtt politiske ledere blant annet for å diskutere sletting av u-landsgjelda.

- Jeg var vondt for å tro at hun ville la en sjanse til å drive lobbyvirksomhet overfor presidenten på vegne av «Operation Smile» gå fra seg.

Talsmenn for Simpson sier at hun aldri hadde planer om å gå på veldedighetsfesten. Forti derimot sier at skuespilleren først takket ja til invitasjonen på tirsdag, og så sa nei kvelden etter.

<B>FOR PIZZA:</B> I disse dager kan amerikanerne se Jessica Simpson iført cowboyboots, mens hun reklamerer for Pizza Hut.