Derfor sa Jon Øigarden ja til å spille Breiviks forsvarer

Netflix-filmen om 22. juli er definitivt den mest spesielle jobben skuespiller Jon Øigarden (46) har takket ja til.

LIPPESTAD: Skuespiller Jon Øigarden har rollen som forsvarer Geir Lippestad i Netflix sin 22. juli-film. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LIPPESTAD: Skuespiller Jon Øigarden har rollen som forsvarer Geir Lippestad i Netflix sin 22. juli-film. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrastene er skarpe i livet til skuespiller Jon Øigarden. På tv kan Norge le av ham i humorrollene som steingal vikingjarl i NRKs «Vikingane», og som amerikanisert partygutt i TVNorges «Jul i Blodfjell». I avisene står det om hvordan serien «Mammon», hvor han har hovedrollen, er belønnet med Emmy-pris.

Men når Øigarden står opp og går på jobb, er han derimot dypt nede i gravalvoret som følger når du fiktivt står i en autentisk rettssal og forsvarer Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. I den kommende Netflix-filmen om 22. juli spiller som kjent Øigarden massedrapsmann Anders Behring Breiviks forsvarer, Geir Lippestad.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer