Derfor sa Jon Øigarden ja til å spille Breiviks forsvarer

Netflix-filmen om 22. juli er definitivt den mest spesielle jobben skuespiller Jon Øigarden (46) har takket ja til.

LIPPESTAD: Skuespiller Jon Øigarden har rollen som forsvarer Geir Lippestad i Netflix sin 22. juli-film. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LIPPESTAD: Skuespiller Jon Øigarden har rollen som forsvarer Geir Lippestad i Netflix sin 22. juli-film. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrastene er skarpe i livet til skuespiller Jon Øigarden. På tv kan Norge le av ham i humorrollene som steingal vikingjarl i NRKs «Vikingane», og som amerikanisert partygutt i TVNorges «Jul i Blodfjell». I avisene står det om hvordan serien «Mammon», hvor han har hovedrollen, er belønnet med Emmy-pris.

Men når Øigarden står opp og går på jobb, er han derimot dypt nede i gravalvoret som følger når du fiktivt står i en autentisk rettssal og forsvarer Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. I den kommende Netflix-filmen om 22. juli spiller som kjent Øigarden massedrapsmann Anders Behring Breiviks forsvarer, Geir Lippestad.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer