«Hver gang vi møtes» på TV 2:

- Derfor sa vi ja til «Hver gang vi møtes»

En rekke artister har fått sving på karrieren etter å ha vært med i TV 2-programmet. Nå røper årets kull hvorfor de sa ja.

STJERNEMØTE: (Fra venstre) Benny Borg, Margaret Berger, Eldar Vågan, Ida Maria, Hanne Sørvaag, Esben «Dansken» Selvig og Åse Kleveland hyller hverandre i årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STJERNEMØTE: (Fra venstre) Benny Borg, Margaret Berger, Eldar Vågan, Ida Maria, Hanne Sørvaag, Esben «Dansken» Selvig og Åse Kleveland hyller hverandre i årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjette sesong av «Hver gang vi møtes» er godt i gang på TV 2, og til helga er det Margaret Bergers tur til å sitte ved kortenden av bordet.

Men hva er det egentlig som gjør at de har takket ja til å tilbringe ti tettpakka dager sammen på Vestre Kjærnes gård i Våler?

Oppsving og samarbeid

Øyvind Rønning, musikkjournalist og -anmelder i Dagbladet, har fulgt «Hver gang vi møtes» siden starten. Han tror alle har mye å vinne på å delta i programmet, ikke minst de som har hatt en stille periode.

- Det er jo ingen garanti for at det vil vare, men det er mange eksempler på at artister har fått et oppsving i karrieren etter deltakelsen. Dessuten er det noen som har begynt å samarbeide, for eksempel skal Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes fra forrige runde ut på turné sammen i mars, sier Rønning.

Han kan ikke komme på noen negative sider ved å delta, bortsett fra at det kan gå ut over kredibiliteten en kort periode.

- Men man bør ikke ha angst for å utlevere seg sjøl for mye. Jeg er overrasket over hvor åpne enkelte artister er.

Blant årets kull tror han Ida Maria er den som trenger denne oppmerksomheten mest.

- For Åse Kleveland kan det bety at hun endelig får gitt ut et lenge planlagt album, tror Rønning.

Fikk kjempehit

Per Sundnes titulerer seg selv som kulturarbeider i NRK. Den tidligere MGP-generalen tror det er flere årsaker til at artister velger å takke ja når TV 2 ringer.

- Jeg tror man må gjøre alternative ting man tjener penger på når platesalget stuper og streaminginntektene er lave, sier Sundnes.

Han trekker fram rapper Øyvind «Vinni» Sauvik som et prakteksempel på løftet «Hver gang vi møtes» kan gi karrieren.

DOBBEL OPPTUR: - Vinni fikk en kjempehit med Halvdan Sivertsens låt. At man får flere jobber av å være med, er garantert, mener NRK-profil Per Sundnes.
 Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DOBBEL OPPTUR: - Vinni fikk en kjempehit med Halvdan Sivertsens låt. At man får flere jobber av å være med, er garantert, mener NRK-profil Per Sundnes. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Sundnes påpeker samtidig at graden av suksess i kjølvannet av deltakelsen ikke er gitt. Artisten skal ha en plan for å følge opp TV-oppmerksomheten og smi mens jernet er varmt, noe han mener Vinni og Eva Weel Skram er gode eksempler på.

Blant årets HGVM-kull tror Sundnes at Åse Kleveland har mest å vinne på å være med.

- Jeg tror Åse kommer til å få en ny vår. Og Ida Maria og Margaret Berger har begge kramgode låter som kanskje har gått i glemmeboka og får nytt liv, sier nordlendingen - som ikke ser noen bakdeler ved å delta i programmet.

Sundnes har bitt seg merke i at artister som Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen ikke har vært med i HGVM til nå. Begge har takket nei til å være med i programmet, i likhet med kolleger som Maria Mena og Øystein Sunde.

- Det er ikke sikkert de trenger det, sier Sundnes.

TRUBADUR: Benny Borg tolker Åse Kleveland-klassikeren «Intet er nytt under solen» (nr. 3 i Eurovision Song Contest i 1966). Video: TV2 Vis mer

- Åge Aleksandersen jobber 365 dager i året, og sist gang jeg snakket med ham var han på vei til Royal Albert Hall. Han har fansen sin. Noen er travlere enn andre, og det er himla mye kjør rundt det å delta.

«Åh, så fantastisk»

En spørrerunde blant årets HGVM-artister avslører at det er vidt forskjellige grunner til at de har takket ja til å, ehm, møtes.

Mens Ida Maria har blitt spurt fire ganger tidligere og takket nei, forteller Åse Kleveland at hun har krysset fingrene for at kanalen skulle ringe henne.

- Første gang jeg så «Hver gang vi møtes» hadde jeg nettopp bestemt meg for å gi lederskapet på båten og satse noen år på musikken, sier den tidligere kulturministeren.

- Jeg så programmet og tenkte «Åh, så fantastisk å få være med på noe sånt».

Dermed var det ikke tvil i Klevelands hjerte da TV 2 var på tråden i fjor.

- Jeg trakk ikke pusten engang før jeg sa ja, sier 67-åringen og ler.

Ringte en venn

Mens Kleveland ikke var i tvil, var Eldar Vågan litt vanskeligere å be.

- Jeg var litt skeptisk, som jeg alltid er. August, da programmet spilles inn, er høysesong for konsertene våre. Jeg kjente dessuten ikke til programmet - jeg har alltid stått og spilt på lørdagskveldene, sier Vazelina Bilopphøggers-medlemmet.

For å få hjelp til å fatte en beslutning ringte Vågan kameraten Øystein Dolmen, som var med i aller første HGVM-sesong.

- Han sa at jeg bare måtte være med.

Hvilken effekt programmet kan få for karrieren har han imidlertid ikke grublet så mye over.

- Det var ikke noe moment i min diskusjon om å være med. Grunnen til at jeg var skeptisk er fordi jeg er en privat person, og programmet kanskje kunne være litt utenfor min komfortsone.

Hanne Sørvaag forteller at deltakelsen er et ledd i å dreie interessen tilbake til musikken hennes, etter en periode der hun opplevde at privatlivet hennes var for mye i medienes søkelys.

- Musikken er tross alt grunnen til at jeg er en offentlig person i det hele tatt, sier Sørvaag.

VIL NÅ UT: - Håpet er at flere skal oppdage det jeg driver med, sier Hanne Sørvaag om hvorfor hun sa ja til «Hver gang vi møtes».
 Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VIL NÅ UT: - Håpet er at flere skal oppdage det jeg driver med, sier Hanne Sørvaag om hvorfor hun sa ja til «Hver gang vi møtes». Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Esben «Dansken» Selvig har en mer laidback holdning til deltakelsen.

- Nå er vi med på dette, og så får vi se hva som skjer. Jeg er glad i å prøve nye ting, sier rapperen, som mener det er vanskelig å spå hvilken effekt TV-programmet vil ha for karrieren hans.

- Får være meg

Benny Borg tror at programmet kan ha større effekt på karrieren til hans yngre kolleger enn det vil ha for ham.

- Jeg har mitt publikum uansett, og er ikke avhengig av «Hver gang vi møtes» for å ha mine forestillinger, sier 71-åringen.

Samtidig er han glad for å være med på et realityprogram det man får «gjøre det man kan».

Margaret Berger er den yngste av årets artister.

Hun har tidligere fortalt Dagbladet at hun ikke nølte med å si ja da TV 2 ringte i fjor.

SUKSESS: - Alt ble egentlig en stor karusell av moro, og oppmerksomheten rundt tv-programmet skapte masse blest rundt konseptene mine, sier OnklP om «Hver gang vi møtes»-effekten.
 Her med Inger Lise Rypdal, som var med i programmet samme år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUKSESS: - Alt ble egentlig en stor karusell av moro, og oppmerksomheten rundt tv-programmet skapte masse blest rundt konseptene mine, sier OnklP om «Hver gang vi møtes»-effekten. Her med Inger Lise Rypdal, som var med i programmet samme år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er et av de programmene på TV som dreier seg om musikk. Jeg får være meg, og trenger ikke stå på ski eller gå i fjellet, sa trønderen i januar.

Takknemlig

Pål «OnklP» Tøien var med i 2015. Rapperen sier at det ikke tok mange sekunder før han sa ja da TV 2 ringte.

Det har han ikke angret på i etterkant.

- Jeg synes jeg fikk masse ut av det, alt i alt. Jeg hadde flaks med timinga, i og med at programmet kom samtidig med at vi hadde en kjempehit med «Styggen på ryggen». Alt bare klaffa det året. Jeg er takknemlig for at jeg kunne være med, sier Tøien om TV 2-programmet.

FIKK GOD KONTAKT: Pål Tøyen, bedre kjent som OnklP plukket blomster til Inger Lise Rypdal når det var hennes dag under årets runde av TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes». Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
OPPVEKST, NY PLATE OG DEN PERSONLIGE TEKSTEN: OnklP, Pål Tøien, er ute med nytt album med De Fjerne Slektningene. Men det var ett vers OnklP prøvde å få fjernet fra teksten. Video: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer