IKKE MENING I ALT:  Til gratismagasinet Oslo S sier komiker Anne-Kat. Hærland at det ikke finnes en mening i alt som skjer, og trekker fram at faren hennes døde i ung alder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE MENING I ALT: Til gratismagasinet Oslo S sier komiker Anne-Kat. Hærland at det ikke finnes en mening i alt som skjer, og trekker fram at faren hennes døde i ung alder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Derfor sensurerer Anne-Kat. Hærland seg selv

Komikeren tvinger seg selv til å spare på kruttet.

(Dagbladet): Anne-Kat Hærland fikk massiv oppmerksomhet i slutten av august da hun fra scenen uttalte «fitta mi ser ut som Bjørn Eidsvåg».

Det var under premieren på «Jakten på ærligheten» på Latter.

Til tross for at komikeren ikke er kjent for å spare på kruttet, sier hun til gratismagasinet «Oslo S - mer enn en stasjon» at hun mener media har feil fokus på henne. Derfor sensurer Hærland seg selv.

- Det hender jeg dropper å si vitser, nettopp fordi jeg ikke orker at avisene skal fokusere på det som faktisk ikke er hovedpoenget i showet, sier hun til magasinet.

Humorbudsjett Dagbladet anmeldte forestillingen til terningkast 5. Lillian Bikset skrev at det ligger en alvorlig undertekst i Hærlands vittigheter, og at showet gir et solid utbytte både i form av latter og refleksjon.

I vår ble det klart at Hærland meldte overgang fra NRK til TVNorge etter over ti år i statskanalen. Over nyttår er det premiere på hennes nye, foreløpig navnløse program, på TVNorge.

I Oslo S-intervjuet gir hun inntrykk av at det var humorpengene som lokket henne over.

- Jeg jobber fortsatt med mange av de samme folkene, jeg er bare i nye lokaler. Finere lokaler! Du skjønner, han derre felegnukker'n fra Nesodden ødela jo faen meg for oss alle sammen der oppe. Vi satt og så på og sa: Ikke vinn, ikke vinn! Men ka-ching! Der gikk hele budsjettet rett i dass. Takk skal du faen meg ha. Da blir det ikke noe mer humor på den kanalen de neste ti årene, sier Hærland til bladet.

Det nye programmet skal spilles inn på Riksscenen i Oslo, og Hærland skal ukentlig røske opp i det selvtilfredsstillende norske samfunnet.

GRATISMAGASINET OSLO S - MER ENN EN STASJON: I et nytt intervju med Oslo S forteller Anne-Kat. Hærland blant annet at hun sensurerer seg selv.
GRATISMAGASINET OSLO S - MER ENN EN STASJON: I et nytt intervju med Oslo S forteller Anne-Kat. Hærland blant annet at hun sensurerer seg selv. Vis mer

- Vi lever i et land der de som styrer i realiteten bare deler ut jobber til bestevennene sine. Samtidig er det et farlig høyt antall som omtaler seg selv som «mamma» til hundene sine. Det er mye å hisse seg opp over, og det er ikke gitt at vi klarer å forandre noe som helst, men folk skal i alle fall merke at vi gjøre et forsøk, sa Hærland i en pressemelding i forrige uke.

Mistet faren I NRK-programmet «Litt av et liv», som ble spilt inn i april i år, fortalte Hærland om forholdet til sin far.

Trond Hærland, døde av kreft i 2003, bare 58 år gammel. Samtidig som han ble alvorlig syk, var Anne-Kat. Hærland midt i forberedelsene til premieren på «Jeg er ikke Dina», i tillegg til at hun jobbet med «Nytt på nytt» og «Bla bla bla» på NRK.

- Pappa var veldig, veldig morsom. Helt til jeg var oppe i ungdomsårene syntes jeg det var morsommere å være hjemme og se på tv sammen med han enn å gå på byen, fordi han pleide å sitte og skrike til tv-en. «Ikke snakk til meg sånn,» sa'n også slang han mat rett i trynet på Kirsten Schøyen, eller hvem det nå var som var hallodame, sa Hærland i programmet.

Nå sier Hærland at det ikke er en mening i alt som skjer.

- Ingen skal fortelle meg at det ligger en mening bak det at faren min dør i en alder av 50. Nei, man skal få lov til å tenke at ting faktisk kan skje. Om det skjer med noen man er glad i.. Ja, så skal man gå lov til å være redd og sinna, for i mange tilfeller så går det faktisk ikke bra, sier Hærland til magasinet Oslo S - mer enn en stasjon.