Derfor skrev hun om seksuelle overgrep

Lena Dunham vil legge lokk på debatten.

OMDISKUTERT: Det har stormet rundt Lena Dunhams bok «Ikke en sånn jente» etter at den kom på markedet i høst. Foto: Stella Pictures
OMDISKUTERT: Det har stormet rundt Lena Dunhams bok «Ikke en sånn jente» etter at den kom på markedet i høst. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har ikke stått stille rundt den amerikanske skuespillerinna og forfatteren Lena Dunham (28) den siste tida.

Boka «Ikke en sånn jente», som hovedrolleinnehaver og skaper av den prisbelønte HBO-serien «Girls» utga i høst, har skapt både beundring og fortvilelse hos leserne.

Blant annet fikk den konservative kommentatoren Ben Shapiro stjerna på nakken etter å ha beskyldt forfatteren for å skildre seksuelle overgrep mot sin lillesøster.

Dunham slo hardt tilbake mot Shapiro, og kalte utsagnet både for «kvalmende» og «opprørende».

Bok-endringer Tidligere denne måneden stormet det rundt boka nok en gang, da 28-åringen fikk beskjed om å gjøre endringer i teksten.

Årsaken skal ha vært et utdrag der Dunham beskriver en voldtekt hun skal ha blitt utsatt for som 19-åring. Den påståtte overgriperen ved navn «Barry» har fått en detaljert beskrivelse i boka.

En mann som passer til både navn og beskrivelse har truet med å gå til sak mot stjerna, noe som førte til forleggeren hennes besluttet å gjøre endringer både i ebok-utgaven og i framtidige utgaver av boka, for at det skal komme fram at «Barry» er et pseudonym for en annen mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer