I år blir det ikke vår og definitiv ikke sommer:

Derfor skriver vi oss varme om Ine og noen andre godtfolk

I tillegg nok et dikt fra Chile til vår kollega Einar fra sørlandet

BRAVO: Ine Jansen som Sarah, Emma eller er det Elisabeth i oppsetningen «Personer, steder og ting» er virkelig noe å bruke tid på mens vi venter forgjeves på våren. Foto: Øyvind Eide.
BRAVO: Ine Jansen som Sarah, Emma eller er det Elisabeth i oppsetningen «Personer, steder og ting» er virkelig noe å bruke tid på mens vi venter forgjeves på våren. Foto: Øyvind Eide. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er det mulig å skrive ei spalte i denne avisa, eller ellers i norske publikasjoner anno februar samtid 2018, uten å nevne budsjettrørleggersprekken til visse damer og herrer som tror de er i slekt med selveste kongen alle sammen. Ja, i dag er det lov. Med en liten sak som omfatter fire forskjellige retninger av selve livet en frossen vintertorsdag.

Først guides du inn i et depressivt rom fylt av fyll, angst og piller ettersom vi tirsdag var på Amfiscenen, avdeling Nationaltheatret, med «Personer, steder og ting» av den britiske dramatikeren Duncan Macmillian, oversatt av Agnes Banach, regi med svovel og genialitet, Gísli Örn Garðarsson.

Vi skal ikke begi oss inn i anmelderposisjon, men ymter frampå med å si at hovedrolleprestasjonen, traktert av Ine Jansen, er en sann svir. Hennes virkelig store gjennombrudd?

Vi kan fortelle at vi nettopp så Ine i den helt morsomgreie filmen «Norske Byggeklosser» sammen med Atle Antonsen. Sistnevnte som vi også nylig så på hovedscenen som en solid Willy Loman i klassikeren «En handelsreisendes død». Skuespillere ass. Kan brukes til alt de. Hele tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer