Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skavlan» og Jon Almaas

Derfor slutter han: - Jeg vil ikke bli «Nytt på nytt»-Jon

Jon Almaas sier til Fredrik Skavlan at han ville «klippe navlestrengen og fly som en sommerfugl».

PÅ SKAVLAN: Jon Almaas slutter i Nytt på nytt i NRK. Her snakker han om tiden som kommer. Video: NRK Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Du har enorm suksess med «Nytt på nytt» gjennom 17 år, og så slutter du plutselig i en fast jobb. I din alder Jon, det er jo galskap, sier programleder Fredrik Skavlan til kveldens «Skavlan»-gjest, Jon Almaas (49).

- Jeg vil ikke bli «Nytt på nytt»-Jon, svarer Almaas

- Men det er du for lenge siden, mener Skavlan.

- Jeg er i midten av livet, jeg måtte slippes løs, klippe navlestrengen, fly som en sommerfugl. Jeg ville kjenne litt på følelsen av usikkerhet. Det å ikke vite hva man skal neste vår eller neste høst, fleiper Almaas.

Fredag er han en av gjestene i talkshowet «Skavlan», og i sendingen letter han på sløret om jobbskiftet som ble kjent tidligere i høst.

Sjokkbeskjed

I oktober kom nyheten om at fredagskongen, Jon Almaas, «abdiserer» fra sin faste og godt etablerte programlederstilling i NRK. Etter 17 år som «Nytt på nytt»-sjef vil han prøve noe nytt.

Samtidig ble det kjent at det er komiker og fast «Brille»-deltaker, Bård Tufte Johansen, som tar over programlederstolen etter nyttår.

Almaas har sin siste sending med «Nytt på nytt» neste fredag.

Etter nyttår begynner Almaas i sin nye jobb i Discovery Networks Norway (TV Norge).

Kanalens programdirektør, Eivind Landsverk, har tidligere uttalt til Dagbladet at den folkekjære programlederen skal begynne å jobbe med et nytt og eget konsept.

Tilbake til høsten

Til høsten er mest sannsynlig Jon Almaas tilbake på tv-skjermen, fortalte Landsverk.

Når Jon Almaas forlater programmet og NRK etter 17 år som programleder, kan han se tilbake på en seerfest uten like.

«Nytt på nytt» har siden 1. januar 2000 gjennomsnittlig dratt over 1,1 millioner nordmenn til skjermen hver fredag kveld. Toppnoteringen er 14. november 2003 med 1,5 millioner seere.

Det tilsier en markedsandel på hele 63 prosent i nesten to tiår. Det er altså ikke et lite ansvar som nå faller på Tufte Johansen.

Vurderer tupé

- Sammen med Gerhardsen og Drillo er Jon den vanskeligste å ta over etter. Her må vi bare brette opp ermene. Vurderer også tupé, skrev komiker Bård Tufte Johansen i en tekstmelding til Dagbladet.

Årets siste ordinære «Skavlan»-sending sendes fredag klokka 21.30. Foruten Jon Almaas gjester Sveriges tidligere Statsminister, Fredrik Reinfeldt, skuespiller Alicia Vikander og artisten Sabina Ddumba programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!