John Nettles:

Derfor sluttet han

I 2011 forlot John Nettles TV-serien «Mord og mysterier» etter 14 år i rollen som detektiv Tom Barnaby. Nå avslører han grunnen bak sjokk-exiten.

KRIMLEGENDE: Den britiske skuespilleren John Nettles (77) er best kjent for sin rolle som politietterforsker Jim Bergerac i serien «Bergerac», som gikk på 80-tallet, og seinere som Tom Barnaby i «Mord og mysterier». Foto: Bob Barclay / REX / Shutterstock / NTB
KRIMLEGENDE: Den britiske skuespilleren John Nettles (77) er best kjent for sin rolle som politietterforsker Jim Bergerac i serien «Bergerac», som gikk på 80-tallet, og seinere som Tom Barnaby i «Mord og mysterier». Foto: Bob Barclay / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske skuespilleren John Nettles (77) spilte hovedrollen som politietterforsker Tom Barnaby i serien «Mord og mysterier» fra seriens start i 1997. Etter 14 sesonger bestemte han seg for å hoppe av produksjonen.

Nå avslører han hvorfor han valgte å forlate serien i 2011.

- Jeg innså at jeg kom til å bli den eldste politietterforskeren i bransjen, så jeg sluttet, sier Nettles til The Telegraph.

Slutt på en æra

Den britiske krimserien «Mord og mysterier», også kjent under originaltittelen «Midsomer Murders», produseres av britiske ITV og har blitt distribuert i 204 land, blant annet Norge og Sverige. Serien er nå i sin 22. sesong.

For krimelskere er den nå 77 år gamle Nettles et kjent ansikt. I 14 år fikk de bli kjent med hans karakter, den hardbarka etterforskeren Tom Barnaby, gjennom både drapsetterforskningene og privatlivet.

I 2011 tok Barnabys reise brått slutt da Nettles forlot serien. Skuespilleren har tidligere holdt kortene tett til brystet om årsaken til den plutselige avskjeden. I intervjuet med The Telegraph forklarer han hvorfor han mente at det var på tide å skille lag med serien.

- NATURLIG: John Nettles mente 14 år som politietterforsker Tom Barnaby var nok, og at avskjeden kom som en naturlig avslutning på en lang æra. Foto: Matt Austin / REX / Shutterstock / NTB
- NATURLIG: John Nettles mente 14 år som politietterforsker Tom Barnaby var nok, og at avskjeden kom som en naturlig avslutning på en lang æra. Foto: Matt Austin / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

- Da vi filmet pilotepisoden i 1996, ante jeg ikke at serien skulle bli så stor, sier Nettles.

Nettles mente at 14 år var nok, spesielt etter at hans kollega, David Jason - best kjent som Jack Frost i TV-serien, «Detektiv Jack Frost» - også tok avskjed med serien.

- Plutselig skjønte jeg at jeg kom til å bli den eldste politietterforskeren i skuespillerbransjen. For meg kom det som en naturlig slutt på en fantastisk æra, sa skuespilleren.

MØRKT: Krimserien «Den som dreper - Mørket» er like mørk som den høres ut som, med Tobias Santelmann i rollen som monster og familiefar. Trailer: Viaplay Vis mer

- Ikke ut av det blå

Også skuespiller Jane Wymark, som spilte Joyce, kona til Tom Barnaby, forlot serien samtidig som sin fiktive ektemann. I et intervju med Birmingham Mail i 2010 avslørte hun at de lenge hadde diskutert sine avskjedsplaner bak kulissene.

- Det kom ikke ut av det blå. John og jeg hadde lenge snakket om hans planer om å slutte. Jeg var også enig i at det var nok. Jeg elsker Joyce, men hun var en veldig begrensende rolle, sa Wymar til avisa.

I 2012 tok Neil Dudgeon over hovedrollen i krimserien som Tom Barnabys fetter, John, som han spiller den dag i dag. Etter sin avskjed med serien har Nettles dukket opp i andre produksjoner, som den populære TV-serien «Poldark».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer