Derfor står 84 menn på taket av skyskraperene

- Vi må konfrontere denne skrekkelige saken, sier initiativtagerne.

KUNST: Kunstnerne Mark Jenkins og Sandra Fernandez har i samarbeid med The Campaign Against Living Miserably (CALM) satt opp et kunstprosjekt som skal øke bevisstheten rundt selvmord blant menn.

Foto: Philip Toscano/NTB Scanpix
KUNST: Kunstnerne Mark Jenkins og Sandra Fernandez har i samarbeid med The Campaign Against Living Miserably (CALM) satt opp et kunstprosjekt som skal øke bevisstheten rundt selvmord blant menn. Foto: Philip Toscano/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hva gjør du hvis du ser 84 menn som står på kanten av skyskrapertakene rundt deg? Det har Londons befolkning måtte tenke på denne uka.

Kunstnerne Mark Jenkins, Sandra Fernandez og The Campaign Against Living Miserably (CALM) har nemlig satt opp et kunstprosjekt i sentrum av London som skal øke bevisstheten rundt selvmord blant menn.

Største dødsårsak

Ifølge CALM er tre av fire selvmordsofre menn, og i Storbritannia er selvmord den største dødsårsaken for menn under 45. Skulpturene representerer de 84 mennene som tar livet sitt hver uke i Storbritannia, skriver CNN.

- Som samfunn må vi komme oss forbi forlegenhet og flauhet, vi må konfrontere denne skrekkelige saken, diskutere den og jobbe aktivt for å stoppe det, sier Simon Gunning, administrerende direktør i CALM.

Ekte historier

Jenkins er kjent for å plassere svært realistiske skulpturer i bybildet. De 84 skulpturene er laget av pakketeip, og har tildekte ansikter. De står på flere av det britiske TV-selskapet ITV sine bygninger, og blir stående til 1. april. På prosjektets nettside kan du lese historiene bak skulpturene, som alle representerer en ekte mann som tok livet sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer