Derfor stemte vi imot pensjonsreformen

Arild Grande er pyromanen som angriper brannvesenet.

FÅR SVAR: - Frp svindler pensjonistene, skrev stortingsrepresentant Arild Grande (Ap) i et innlegg i Dagbladet i forrige uke. Her får han svar fra Frp. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FÅR SVAR: - Frp svindler pensjonistene, skrev stortingsrepresentant Arild Grande (Ap) i et innlegg i Dagbladet i forrige uke. Her får han svar fra Frp. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Arbeiderpartiets Arild Grande går til angrep på Frp i Dagbladet 19. juni grunnet pensjonsreformen som hans eget parti innførte mot stemmene til Frp i 2011. Grande opptrer som en pyroman som angriper brannvesenet for å slukke en brann han selv startet.

KRITISK: Erlend Wiborg (Frp).
KRITISK: Erlend Wiborg (Frp). Vis mer

Hovedgrunnen til at Frp som eneste parti stemte imot pensjonsreformen da Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet la den fram var at vi er imot en underregulering av landets pensjoner. Frp ønsker at landets pensjonister skal få samme lønnsutvikling som resten av samfunnet. Hvis snittet i et lønnsoppgjør ender med to prosent, bør også pensjonistene få en vekst på to prosent, og ikke underreguleres med 0,75 prosent som i dag eller en underregulering på en prosent som AP foreslår i dette tilfellet.

Fakta er at Frps forsøk på å avskaffe underreguleringen har blitt stoppet av de øvrige partiene med Arbeiderpartiet i spissen. Derfor har vi måttet se på andre måter vi kan styrke pensjonistenes økonomi på. Noe vi har gjort er å redusere den usosiale avkortningen gifte og samboende pensjonister har.

Dette betyr at et pensjonistpar fikk økt sin pensjon med nærmere 8500 kroner i året, noe Arild Grande og resten av Arbeiderpartiet stemte imot. Vi har også styrket pensjonistenes økonomi på andre måter gjennom blant annet målrettede skattelettelser og økt minstepensjon. I sum har regjeringen og Frp dermed likevel klart å sikre alle landets pensjonister økt netto realvekst, til tross for Arbeiderpartiets pensjonsreform.

Det er på tide at Grande og Arbeiderpartiet innser at de gjorde en feil ved å vedta pensjonsreformen med underregulering. Derfor bør de også være med på å avskaffe underreguleringen som Frp primært ønsker. Landets pensjonister fortjener langt mer enn politiske skrøner fra Arbeiderpartiet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.