DEBATT

Lars Nehru Sand om streiken i NRK:

Derfor streiker jeg

For meg handler streiken om hva slags arbeidsplass NRK skal være. Siden du er med på å finansiere jobben min, angår NRK-streiken også deg.

SNUR I DØRA: Christian Borch skulle inn for å gjøre en jobb i NRK, men de streikende presset ham til å snu. Borch fortalte at han hadde glemt at det var streik. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Når jeg tar på meg den røde streike-t-skjorta totalt uten passform, tenker jeg på at det er viktig at NRK gir deg kvalitet tilbake for lisenskronene.

Når jeg trampeklapper med kollegaer på streikevake, ser jeg det hele i et tydelig generasjonsperspektiv. Fordi NRK-ledelsen burde være opptatt av å sikre at NRK også i fremtiden er en arbeidsgiver som kan spille både på ansatte med fersk spisskompetanse og ansatte med årevis erfaring.

Når jeg stolt støtter opp om en streik for aller første gang i mitt liv, er det fordi jeg synes NRK-ledelsen ikke tar på alvor ganske enkle krav, men svarer med å stemple over 1 700 av sine egne ansatte som uansvarlige.

Det kan ikke stå uimotsagt. Derfor er det et mål å si ifra, og et virkemiddel å streike.

I et moderne arbeidsliv bør en ledelse i store bedrifter tenke langsiktig, også - eller kanskje nettopp - i tider med store endringer.

Ja, det trengs ny kompetanse, men erfaring vil alltid være av verdi. Da har det en verdi å sikre lønna ikke bare til nye, men også erfarne medarbeidere. I et generasjonsperspektiv føler jeg derfor en stor solidaritet i denne streiken, fordi yngre og eldre kollegaer kjemper sammen for hverandre med de samme kravene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer