KOMMENTARER

Metoo og universitetet:

Derfor strever universitetene med Metoo-saker

Nok en sak fra Universitetet i Bergen viser hvor fastlåst det kan bli når oppgjøret med seksuell trakassering møter forskernes sterke stillingsvern.

SAGT OPP: En vitenskapelig ansatt ved Universitetet i Bergen er sagt opp etter at han skal ha tatt nærgående bilder av studentene sine med telefonen sin, men slåss for jobben. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
SAGT OPP: En vitenskapelig ansatt ved Universitetet i Bergen er sagt opp etter at han skal ha tatt nærgående bilder av studentene sine med telefonen sin, men slåss for jobben. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Møtene mellom unge kvinnelige studenter og mennene som underviser dem finner stor sett sted i fordragelighet. Men iblant skjer det noe som ikke skulle skje, og nå har det visst skjedd igjen. I alle fall ifølge Universitetet i Bergen, som har sagt opp en av sine vitenskapelige ansatte, på grunn av «seksuell trakassering av flere kvinnelige studenter», for å bruke rektor Dag Rune Olsens ord til NRK.

Den ansatte fikk en skriftlig advarsel i 2018 fordi han skulle ha oppført seg upassende mot to kvinnelige studenter, som han også var veileder for. Den ene av dem hadde på det tidspunktet ifølge KHRONO et forhold til ham. Så, i fjor, kom det inn et nytt varsel om den ansatte, mens om var knyttet til forhold fra tiden før han fikk en advarsel. Denne gang var det mannens ekskjæreste som kontaktet de to kvinnelige studentene fra den første saken, fordi hun hadde funnet bilder på mannens harddisk. Det skal være snakk om bilder fra en studiesituasjon, som har fokus på puppene og rumpene til studentene. «Bildene har en klar seksualisert fremstilling», står det i varselet gjengitt i Forskerforum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer