PAUSER: «Radioresepsjonen», AKA Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Anders Grønneberg
PAUSER: «Radioresepsjonen», AKA Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Derfor tar «Radioresepsjonen» pause

- Jeg kommer til å savne det.

(Dagbladet:) - Det er jo egentlig en drømmesituasjon for oss - vi går på en måte i en halvtårs-turnus mellom to jobber. Et privilegium, vil jeg si, sier Steinar Sagen.

- Det er som å være pilot og baker, et halvår omgangen. Det er jo det alle vil, skyter lillebror Tore inn.

Sammen med Bjarte Tjøstheim har brødrene siden 2006 ledet suksessprogrammet «Radioresepsjonen». Etter en pause i våres, i anledning Tores pappapermisjon, har trioen i høst vært å høre på P3 hver mandag til torsdag.

Nå er det derimot klart at det ble med denne ene sesongen i denne omgang, før gutta nok engang legger humorprogrammet på hylla - til fordel for andre prosjekter.

- Mindre rutine
For når gutta nå tar pause, er det langt fra i ordets rette forstand - snarere tvert i mot.

Steinar skal fortsette sin rolle som taxisjåfør Roar Lien i tredje sesong av «Lilyhammer», mens Tore skal fortsette i rollen som Frode Pedersen i situasjonskomedien «Side Om Side».

- Det er mindre rutine over dagene når jeg jobber med «Lilyhammer», forteller Steinar og utdyper:

- En dag er vi på Lørenskog, en annen dag på Lillehammer og så plutselig to uker i New York. 

Ikke bare skuespill
Lillebror Tore ser også fram til å gripe fatt på skuespillerkarrieren igjen.

- Det er litt roligere med «Side om Side». Det er lagt opp til hva du skal gjøre, og så gjør du det - og så er du ferdig.

- I tillegg er Pernille Sørensen der. Det er jo en grunn i seg selv, sier komikeren, som i serien spiller ektemannen til Sørensen.

Bjarte er den eneste av trioen som ikke bruker pausen til å jobbe videre med skuespillerkarrieren. Han skal derimot jobbe videre med humorshowet «Underholdningsavdelingen», som er klar med en ny sesong over nyttår.

- For min del er det mye travlere å jobbe med TV enn det er å jobbe med «Radioresepsjonen». Jeg må sette til side alt annet.

Morsomst på radio
Selv om trioen tilsynelatende har fått smaken på en TV-karriere, er brødrene bestemt på at det ikke blir mer «Radioresepsjonen» på TV.

- Skulle vi gått til TV igjen måtte det vært med en ny og bedre greie. Etter sist sesong fikk vi mye respons fra folk som synes det var gøy, men at vi var ennå morsommere på radio. Da er det ikke noe vits, sier Tore.

Bjarte derimot kunne godt tenkt seg en ny sesong på skjermen.

- Jeg kunne gjort det igjen, med akkurat samme greia. Bare litt bedre, da.

- Men det er to mot én, så da blir det ikke, understreker Steinar og fortsetter:

- Det er sånn vi funker. Har ikke alle lyst, så gjør vi ikke det.

Og nettopp den innstillingen er nok mye av nøkkelen til det gode samarbeidet trioen har hatt siden 2006. Selv etter ni sesonger er ikke gutta lei av hverandre.

- Nei, vi synes det er superdigg å jobbe sammen, proklamerer Bjarte, med samtykke fra to ganger Sagen.

- De morsomste timene
Til tross for at de alle ser fram til å gripe tak i sine TV-prosjekter, legger de ikke skjul på at de kjenner på savnet etter «Radioresepsjonen» i disse pausene.

- Vi får ikke samme bekreftelsen på TV som på radio. Her responderer lytteren umiddelbart til det vi gjør, mens TV er en mye drøyere prosess. Det savner jeg litt - den umiddelbare bekreftelsen, sier Steinar.

- Jeg kommer til å savne sendingene. Timene mellom elleve og ett er jo de morsomste timene i døgnet, sier Bjarte, med støtte fra Sagen-brødrene.

Kommer tilbake
Trioen er derfor ikke i tvil om de kommer tilbake på radio igjen. Og de tar gjerne syv nye år med Radioresepsjonen.

- Vi har bare hatt det gøy hele veien, så vi kan gjerne holde på like lenge som vi har gjort til nå, sier Steinar og fortsetter:

- Etter en pause begynner det å renne litt over oppi hodet, og da føles det litt som terapi å komme tilbake og prate ut.

- Når vi har hatt en pause er det en overflod som må ut. Den timelange podcasten blir fort et kvarter lengre, erkjenner Tore.