Derfor trekker Ingrid Bolsø Berdal (32) seg tilbake

Varsler pause fra actionsjangeren.

DRONNING AV ACTION: Ingrid Bolsø berdal (32) har vært å se i flere fartsfylte filmer de siste årene. Nå har hun behov for å jobbe med «roligere og koseligere» prosjekter. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
DRONNING AV ACTION: Ingrid Bolsø berdal (32) har vært å se i flere fartsfylte filmer de siste årene. Nå har hun behov for å jobbe med «roligere og koseligere» prosjekter. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Filmpublikummet kjenner henne godt fra de fartsfylte «Fritt vilt»-filmene, og med sin seneste rolle markerer hun seg ytterligere som Norges actiondronning.

Ingrid Bolsø berdal (32) er nemlig fra fredag av aktuell som røverbandelederen Dagmar i den nye norske actionfilmen «Flukt».

Actiondronning - Jeg vet ikke helt, jeg liker å springe rundt, har alltid drevet med idrett - håndball, fotball, dans. Jeg er en utendørsperson og liker å røre på meg.

Slik svarer Bolsø Berdal på spørsmål om hvordan det har seg at hun omtales som den norske dronninga av actionfilm når Dagbladet møter henne i forbindelse med «Flukt»-pressedag.

Gode minner Hvor interessen for det fartsfylte stammer fra, har hun et veldig konkret svar på:

- Da jeg var liten så jeg veldig opp til storebroren min. Av og til, når han hadde filmkvelder med kameratene sine, fikk jeg lov til å snike meg inn og se på. Da gikk det mye i Claude Van Damme, «Die Hard» og «Terminator», sier Bolsø Berdal.

- Jeg forbinder nok actionfilmer med noe godt, noe koselig, legger hun smilende til.

Varsler actionpause I tillegg til å figurere som blodtørstig krigermor i «Flukt», har hun nylig spilt i den amerikanske skrekkfilmen «Chernobyl Diaries».

Neste år er hun aktuell i ytterligere to fartsfylte roller - i «Kill Buljo 2» og Tommy Wirkolas Hollywood-film «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

«FLUKT»: Ingrid Bolsø Berdal deler rolleliste med blant andre Tobias Santelmann, Isabel Andreasen, Kristian Espedal og Bjørn Moen i sin seneste film. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
«FLUKT»: Ingrid Bolsø Berdal deler rolleliste med blant andre Tobias Santelmann, Isabel Andreasen, Kristian Espedal og Bjørn Moen i sin seneste film. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

32-åringen kan godt tenke seg å gjøre flere actionfilmer i framtida, men det ser ikke ut til å bli med det første.

- Nå har jeg behov for å gjøre noe rolig og stille, et karakterdrama, sier Bolsø Berdal.

Tilbake til teatret Nettopp det får hun under innspillingen av familiefilmen «Mormor & de 8 ungene», basert på Anne-Cath. Vestlys bøker med samme navn, som pågår for tiden.

Deretter returnerer hun til teatret.

BANDELEDER: Ingrid Bolsø Berdal i rollen som blodtørstige Dagmar i «Flukt». Foto: Fantefilm Fiksjon AS
BANDELEDER: Ingrid Bolsø Berdal i rollen som blodtørstige Dagmar i «Flukt». Foto: Fantefilm Fiksjon AS Vis mer

- Jeg har savnet å ha to måneders prøvetid sammen med gode kolleger, sier Bolsø Berdal, som har ble ansatt ved Det norske teatret i 2004, uten å ville avsløre detaljer rundt teaterplanene framover.

Ser mot utlandet Actiondronninga utelukker heller ikke at hun vil operere i andre filmsjangre framover.

- Men det kommer helt an på manus. Jeg begrenser meg ikke til sjangre.

Hun begrenser seg heller ikke til ett land. Dersom sjansen byr seg, ser hun ikke bort ifra å dukke opp i flere utenlandske filmer.

FRITT VILT: Ingrid Bolsø Berdal er kanskje mest kjent for «Fritt vilt»-filmene. Her sammen med regissør Roar Uthaug, som også har regissert premiereklare «Flukt», under innspillinga av den første «Fritt vilt»-filmen i 2006. Foto: Fantefilm / SF Norge
FRITT VILT: Ingrid Bolsø Berdal er kanskje mest kjent for «Fritt vilt»-filmene. Her sammen med regissør Roar Uthaug, som også har regissert premiereklare «Flukt», under innspillinga av den første «Fritt vilt»-filmen i 2006. Foto: Fantefilm / SF Norge Vis mer

- Det får tiden nesten vise, smiler Bolsø Berdal.