Derfor trekker Ingrid Bolsø Berdal (32) seg tilbake

Varsler pause fra actionsjangeren.

<strong>DRONNING AV ACTION:</strong> Ingrid Bolsø berdal (32) har vært å se i flere fartsfylte filmer de siste årene. Nå har hun behov for å jobbe med «roligere og koseligere» prosjekter. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
DRONNING AV ACTION: Ingrid Bolsø berdal (32) har vært å se i flere fartsfylte filmer de siste årene. Nå har hun behov for å jobbe med «roligere og koseligere» prosjekter. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmpublikummet kjenner henne godt fra de fartsfylte «Fritt vilt»-filmene, og med sin seneste rolle markerer hun seg ytterligere som Norges actiondronning.

Ingrid Bolsø berdal (32) er nemlig fra fredag av aktuell som røverbandelederen Dagmar i den nye norske actionfilmen «Flukt».

Actiondronning - Jeg vet ikke helt, jeg liker å springe rundt, har alltid drevet med idrett - håndball, fotball, dans. Jeg er en utendørsperson og liker å røre på meg.

Slik svarer Bolsø Berdal på spørsmål om hvordan det har seg at hun omtales som den norske dronninga av actionfilm når Dagbladet møter henne i forbindelse med «Flukt»-pressedag.

Gode minner Hvor interessen for det fartsfylte stammer fra, har hun et veldig konkret svar på:

- Da jeg var liten så jeg veldig opp til storebroren min. Av og til, når han hadde filmkvelder med kameratene sine, fikk jeg lov til å snike meg inn og se på. Da gikk det mye i Claude Van Damme, «Die Hard» og «Terminator», sier Bolsø Berdal.

- Jeg forbinder nok actionfilmer med noe godt, noe koselig, legger hun smilende til.

Varsler actionpause I tillegg til å figurere som blodtørstig krigermor i «Flukt», har hun nylig spilt i den amerikanske skrekkfilmen «Chernobyl Diaries».

Neste år er hun aktuell i ytterligere to fartsfylte roller - i «Kill Buljo 2» og Tommy Wirkolas Hollywood-film «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

<strong>«FLUKT»:</strong> Ingrid Bolsø Berdal deler rolleliste med blant andre Tobias Santelmann, Isabel Andreasen, Kristian Espedal og Bjørn Moen i sin seneste film. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
«FLUKT»: Ingrid Bolsø Berdal deler rolleliste med blant andre Tobias Santelmann, Isabel Andreasen, Kristian Espedal og Bjørn Moen i sin seneste film. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

32-åringen kan godt tenke seg å gjøre flere actionfilmer i framtida, men det ser ikke ut til å bli med det første.

- Nå har jeg behov for å gjøre noe rolig og stille, et karakterdrama, sier Bolsø Berdal.

Tilbake til teatret Nettopp det får hun under innspillingen av familiefilmen «Mormor & de 8 ungene», basert på Anne-Cath. Vestlys bøker med samme navn, som pågår for tiden.

Deretter returnerer hun til teatret.

<strong>BANDELEDER:</strong> Ingrid Bolsø Berdal i rollen som blodtørstige Dagmar i «Flukt». Foto: Fantefilm Fiksjon AS
BANDELEDER: Ingrid Bolsø Berdal i rollen som blodtørstige Dagmar i «Flukt». Foto: Fantefilm Fiksjon AS Vis mer

- Jeg har savnet å ha to måneders prøvetid sammen med gode kolleger, sier Bolsø Berdal, som har ble ansatt ved Det norske teatret i 2004, uten å ville avsløre detaljer rundt teaterplanene framover.

Ser mot utlandet Actiondronninga utelukker heller ikke at hun vil operere i andre filmsjangre framover.

- Men det kommer helt an på manus. Jeg begrenser meg ikke til sjangre.

Hun begrenser seg heller ikke til ett land. Dersom sjansen byr seg, ser hun ikke bort ifra å dukke opp i flere utenlandske filmer.

<strong>FRITT VILT:</strong> Ingrid Bolsø Berdal er kanskje mest kjent for «Fritt vilt»-filmene. Her sammen med regissør Roar Uthaug, som også har regissert premiereklare «Flukt», under innspillinga av den første «Fritt vilt»-filmen i 2006. Foto: Fantefilm / SF Norge
FRITT VILT: Ingrid Bolsø Berdal er kanskje mest kjent for «Fritt vilt»-filmene. Her sammen med regissør Roar Uthaug, som også har regissert premiereklare «Flukt», under innspillinga av den første «Fritt vilt»-filmen i 2006. Foto: Fantefilm / SF Norge Vis mer

- Det får tiden nesten vise, smiler Bolsø Berdal.

«Flukt»

Ti år etter at Svartedauen herjet landet, legger en fattig familie ut på reise for å finne bedre levekår.

På en øde fjellovergang blir de angrepet av en røverbande. Nitten år gamle Signe tas til fange og føres til bandeleiren.

Her lærer hun fort at hun er tiltenkt en skjebne verre enn døden. Signe forstår at den eneste løsningen er flukt.

Men flukten blir oppdaget, og snart har banden tatt opp jakten.

Kilde: Nordisk Film

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer