I FOKUS: I kveld er det Eggum sin tur til å være hedersgjesten i TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Foto: Vegard Breie / TV 2
I FOKUS: I kveld er det Eggum sin tur til å være hedersgjesten i TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Foto: Vegard Breie / TV 2Vis mer

Derfor tyr Jan Eggum til tårene i kveldens episode av «Hver gang vi møtes»

- Det var veldig rørende

(Dagbladet): I kveldens episode av «Hver gang vi møtes» er det Jan Eggum (60) som er hedersgjest blant det celebre selskapet bestående av sju folkekjære artister.

Både Halvdan Sivertsen (61), Bertine Zetlitz (35) Anne Grete Preus (54), Vinni (36), Elvira Nikolaisen (31) og Øystein Dolmen (64) framfører sine tolkninger av hver sin Eggum-låt på TV 2-skjermen i kveld.

- Det var voldsomt å ta alt det inn. Men jeg fikk den ene sjansen der og da, så jeg tok det inn, og det var en sterk opplevelse, sier Eggum til Dagbladet.

Rørt til tårer Ekstra sterkt blir det når Bertine Zetlitz framfører «Telefon» - Eggums selvutnevnte favoritt blant egne låter.

- Det var en veldig sterk opplevelse, og veldig rørende. Det spesielle var at hun maktet å snu den til en jentes historie ved å bytte ut ordet «hun» med «jeg». Det var en en ennå sterkere versjon av låta mi, sier han.

«Melankoliens ansikt» blir rørt til tårer av den nye versjonen, noe Zetlitz satte pris på:

- Jeg ble litt satt ut da han sa at det var yndlingslåten hans, og da var det utrolig fint å se en liten tåre fra ham etter jeg var ferdig, sier hun til Dagbladet.

- Litt som Gitarkameratene I 1988 dannet Eggum Gitarkameratene sammen med Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde. Selv betegner Eggum 90-tallet som sin karrieres høydepunkt,

YNDLINGSLÅT: Bertine Zetlitz framfører det som er Eggums favoritt blant egne låter, noe som gjorde sterkt inntrykk på visesangeren fra Bergen. Foto: Skjermdump / TV 2
YNDLINGSLÅT: Bertine Zetlitz framfører det som er Eggums favoritt blant egne låter, noe som gjorde sterkt inntrykk på visesangeren fra Bergen. Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer

- Er det et potensial som ligger i «Hver gang vi møtes»?

- Ja, det tror jeg absolutt. «Hver gang vi møtes» fungerer som en slags kampanje, litt som Gitarkameratene, sier Eggum.

- Frykter det verste På tampen av fjoråret bikket Eggum 60 år. I forkant ga han ut tre album, alle titulert «Kjærlighet & Ærlighet». I etterkant har han delt både kjærlighet og ærlighet gjennom sin nyopprettede profil på nettstedet Twitter.

«Doktoren fant (som vanlig) ingenting, og har aldri gjort det. Jeg er aldri så glad som når jeg får livet i gave, i snitt hver annen mnd.» var én av meldingene han sendte ut til sine nærmere 7 000 følgere mandag.

- Jeg frykter alltid det verste. Hjertesykdommer, kreft, hjerneslag ... Alle de livstruende tingene. Men når han sier at alt er fint, stoler jeg på ham, og blir kjempeglad for å høre det, sier Eggum.

Flink og engstelig Angsten, som han er svært åpen om også i kveldens episode, har han fra sin mor.

- Min mor påførte meg to ting, en positiv og en negativ: jeg har i overkant selvtillit og i overkant angst. Men de egenskapene utfyller hverandre veldig, og jeg har hatt god nytte av begge. Min mor har alltid vært opptatt av at jeg skal bli flink, sier han.

- Føler du at du har levd opp til din mors forventninger?

- Jeg føler at jeg er både veldig flink og veldig engstelig.


RØRT TIL TÅRER: Så sterkt var det, under Zetlitz' «Telefon»-synging, at det kom ei tåre og to. Foto: Skjermdump / TV 2
RØRT TIL TÅRER: Så sterkt var det, under Zetlitz' «Telefon»-synging, at det kom ei tåre og to. Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer