Derfor var grunnlovs-jubileet i 2014 en suksess

Norge kan å jubilere i rødt, hvitt og blått.

NORSK VINKEPLIKT: Grunnlovsjubileet 2014 der selvsagt kongefamilien sto på slottsbalkongen, vinkende til barnetoget på slottsplassen. F.v: prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra. og dronning Sonja. Foto: NTB SCANPIX
NORSK VINKEPLIKT: Grunnlovsjubileet 2014 der selvsagt kongefamilien sto på slottsbalkongen, vinkende til barnetoget på slottsplassen. F.v: prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra. og dronning Sonja. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

2.-klassingen kom hjem en dag i april full av entusiasme om 17. mai, kong Christian Frederik og «enig og tro til Dovre faller». Stolt viste han fram et lite kompendium av tekst og bilder om Eidsvollsbygningen og Eidsvolds-maleriet i Stortinget og barnetog, flagg og bunader.

Læreren hadde gjort det Stortinget ba henne om foran jubileet i 2014: Bruk kreativiteten og lag noe som kan aktivisere elevene! Til dette fikk skolene nettressurser, mye stoff om Grunnloven, lokale minnesteder, demokratiet og menneskerettighetene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer