Derfor vil hun ha valper backstage

Charli XCX har samarbeidet med verdens største artister og gitt ut to album. Nå forteller hun om artistlivet.

NORGESVENN: Den britiske popartisten Charli XCX liker seg i Norge. Her på Grand Hotel i Oslo. Foto: Endre Vellene
NORGESVENN: Den britiske popartisten Charli XCX liker seg i Norge. Her på Grand Hotel i Oslo. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Da jeg først ble spurt om å spille, lurte promotøren på hvilket navn han skulle skrive på plakatene. Jeg hadde ikke tenkt på noe, så jeg brukte MSN-navnet mitt. XCX står for kyss, Charli, kyss, forteller hun og ler.

Nå er hun kjent for navnet internasjonalt.

Britiske Charlotte Emma Aitchison er bare 22 år, men har samarbeidet med store artister som Rita Ora, Iggy Azalea, Icona Pop og Danny Brown. Hun har vært på turne med Coldplay, Ellie Golding og Marina and the Diamonds. I fjor ble sangen hennes «Boom Clap» brukt i storfilmen «The Fault In Our Stars».

I mars skal hun varme opp for Katy Perry når hun opptrer på Telenor Arena. Norgesvennen ville likevel ta seg en tur til Oslo før det, for å promotere sitt nye album. Charli's Angels Aitchison startet karrieren sin da hun var 15. Hun spilte på ulovlige rave-fester, som foreldrene kjørte henne frem og tilbake fra. Hun skrev så et album, men dette kom aldri frem i dagens lys. I 2012 ga hun ut en EP. Det var derimot ikke før samarbeidene med Icona Pop og Iggy Azalea hun nådde listene i Skandinavia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.