DEBATT

Derfor vil jeg erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning

Skal skolen lykkes med å gi elevene like muligheter, uavhengig av foreldrenes bakgrunn og økonomi, må vi styrke tidlig innsats.

SOSIALE FORSKJELLER: Barn som får lite stimulans tidlig i livet har vanskelig for å hente inn igjen gapet til andre elever, barnehage og SFO er viktige arenaer for å utjevne sosiale forskjeller, skriver Kristin Vinje (H).Foto: NTB scanpix
SOSIALE FORSKJELLER: Barn som får lite stimulans tidlig i livet har vanskelig for å hente inn igjen gapet til andre elever, barnehage og SFO er viktige arenaer for å utjevne sosiale forskjeller, skriver Kristin Vinje (H).Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet etterlyser, i sin leder 27. mai, forslag til målrettede tiltak for å kompensere de som vil tape økonomisk dersom barnetrygden skulle erstattes av gratis barnehage og SFO.

Det må vi selvsagt adressere når vi diskuterer å legge om de generelle ordningene for barnefamilier. Barnefattigdom er et problem også i vårt velferdssamfunn. For noen uker siden la regjeringen frem en egen strategi med målrettede tiltak for hvordan vi skal motvirke barnefattigdom i dagens samfunn. Det å bidra til å hjelpe de aller svakeste i samfunnet er - og har alltid vært - noe av kjernen i Høyres politikk.

Forslaget mitt handler først og fremst om hvordan vi kan støtte de yngste barna, slik at flest mulig skal få en best mulig start på livet. Ved skolestart i Oslo i fjor var det omkring 1700 barn som troppet opp på skolen uten å kunne norsk. Det er bekymringsfullt. Forskning viser at den norske skolen reproduserer sosiale forskjeller. Barn som får lite stimulans tidlig i livet har vanskelig for å hente inn igjen gapet til andre elever. Derfor er det så viktig at barn fra familier som gir et dårligere utgangspunkt får muligheten til å delta i barnehage og SFO for å sosialisere, stimulere nysgjerrighet og utvikle språkferdigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer