Derfor vil vi at du skal ha navn og bilde i debattene

Dagbladet.no skrur på mikrobetaling på kommentarsystemet.

VIL DU SKAL HA NAVN OG BILDE I DEBATTENE:  Ansvarlig redaktør Anne Aasheim i Dagbladet. Foto: DAGBLADET
VIL DU SKAL HA NAVN OG BILDE I DEBATTENE: Ansvarlig redaktør Anne Aasheim i Dagbladet. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Vi har i flere år latt brukerne kommentere sakene våre på nett, og nå skrur vi videre på kommentarsystemet.

Ideen bak hele kommentarsystemet var ganske enkel, leserne vet best. Uansett hva vi skriver om vil det være lesere som vet noe om dette temaet, og summen av lesere vil alltid sitte på mer informasjon enn journalisten som har skrevet saken.

Derfor åpnet vi for at dere skal kunne fylle på med informasjon, diskutere og justere artikkelen dersom den inneholder direkte feil, eller ved at dere sitter på opplysninger som er interessant for andre lesere.

Vi lar også leserne stemme fram de beste innleggene, noe vi selv mener fungerer veldig bra.

Nå skrur vi systemet et hakk videre.

Bedre klima i debattene
En av de endringene som vi har jobbet med er å få verifisert hvem det er som faktisk deltar i debattene våre. Vi tror klimaet i debattene blir bedre ved at brukerne må legge igjen noe informasjon om seg selv.

Derfor skrur vi nå på mobilverifisering for alle våre debattanter, slik at vi kan være sikrere på at den som bruker et navn faktisk er den hun utgir seg for.

I tillegg mener vi at klimaet i debattene blir bedre av at de forteller de andre leserne hvem de er med navn og et profilbilde. Det mener vi vil gjøre det mer behagelig å delta i debatten, og at terskelen for å være ufin blir høyere.

I tillegg vil vi nå kunne åpne for kommentar på langt flere artikler.

Premierer navn og bilde
Derfor vil de som er verifisert med navn, havne høyere i debattene og bli mer synlige. Legger du i tillegg til et profilbilde som vi godkjenner at der deg, vil du havne enda høyere i debattene.

Dere som velger å være anonyme på debattene, er selvsagt fremdeles velkomne, men vil altså ikke synes like godt som de som gir et navn og et bilde til det de skriver.

Denne omleggingen vil også gjøre det enklere å ha kommentar på flere av artiklene som legges ut på Dagbladet.no.

Mikrobetaling
Mikrobetalingen vi skrur på, er fem kroner måneden å være aktiv i våre debatter. Den går først og fremst til å verifisere dere. Men det ligger også litt brukerbetaling i denne femmeren.

Vi gjør dette for å sikre at vi har inntekter til å skru kommentarsystemet videre og gjøre det bedre.

Vi har vært i en dialog med Forbrukerombudet om hvordan vi skal innføre selve mikrobetalingen, og har nå justert oss inn slik at alle må foreta seg en aktiv handling før de blir belastet. Du skal ikke lenger være i tvil om du belastes fem kroner eller ei.

Samtidig legger vi stadig flere nye tjenester inn under innloggingen, slik at dere vil få tilgang til et fullt papirarkiv, tv-guide med økt funksjonalitet, blogger og forum.

Anne Aasheim

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer