- Derfor vil vi være med i Big Brother

5 000 har søkt om å bli med i Big Brother 2006. Silje, Nicolai og Julie Yvonne er tre av dem.

TRONDHEIM (Dagbladet): Antallet søknader er doblet i forhold til siste sesong. Fristen for å sende inn personlig søknad og bilde gikk ut torsdag, men TV Norge har valgt å utvide søknadsfristen med ei uke.

-  Vi vil gjerne ha flere menn, så derfor gir vi alle ei uke ekstra til å søke, sier informasjonsmedarbeider Ingerid Medhus i TV Norge til Dagbladet.

Vil på tv

Dagbladet har snakket med tre av søkerne for å finne ut hvorfor de vil lukkes inne i en bunkers.

Her er spørsmålene: 1) Hvorfor har du søkt om å få bli med i Big Brother 2006?

2) Hvorfor bør akkurat du velges?

3) Hvorfor ser så mange på Big Brother?

Julie Yvonne Syversen (22), butikkansatt, Fredrikstad:

1) Det er sikkert artig å være på tv, og så liker jeg konseptet. Det er spennende og utfordrende. Jeg tror helt sikkert det vil bli en ny og veldig unik opplevelse.

2) Jeg tror jeg kan få litt fart på sakene og gjøre det litt morsomt inne i bunkersen. Jeg er sprudlende, sjarmerende, spontan og litt

gær\'n.

3) Det skjer veldig mye rart og spennende inni huset: Festing, bråking, sex og sånn.

Silje Antonsen (19), butikkmedarbeider, Skien:

1) Det ser spennende ut. Hele konseptet er dødskult, med at du kan vinne en million, ha mange fester og så er det jo litt moro å komme på tv også.

2) Jeg tror jeg kan lage litt liv og røre, og passe godt inn der. Jeg er snill, pratsom og sosial.

3) Fordi deltakerne blir filmet 24 timer døgnet, sånn at du kan se alt det kule de gjør inne i bunkersen.

Nicolai Brenna Ertzeid (21), student, Oslo:

1) Jeg søker for å se hvordan jeg vil reagere på å være innestengt og overvåket 24 timer i døgnet. Det må være en stor utfordring, så jeg ser det som et slags forskningsprosjekt på meg selv.

2) Jeg tror jeg kunne vært en ny ingrediens, på en måte. Jeg kan nok bidra med litt rarere humor enn de har hatt i tidligere runder.

3) Folk kjeder seg. De har ikke noe liv, og vil se på andres liv. Jeg tror også mange synes det er interessant å se hvordan man reagerer på å være innestengt i en bunkers 24 timer i døgnet.

10 000 i Sverige

Informasjonsmedarbeider Ingerid Medhus i TV Norge tror interessen rundt Big Brother holder seg så godt fordi det på mange måter er reality-tv4s far eller storebror, og fordi det er et helt spesielt konsept.

Programskaperne går gjennom søknadene fortløpende, og siler ut de mest aktuelle kandidatene. Disse må gjennom flere intervjurunder før deltakerne er klare. Premieredatoen er ikke bestemt, men den blir en gang på nyåret.

Samarbeidet med svenskene fortsetter, og i Sverige har det kommet inn hele 10 000 søkere til Big Brother 2006.

Brita Møystad Engseth fortsetter som norsk programleder, men hun vil få med seg en ny svensk makker.

TV Norge tenkte seg nøye om før de sa ja til å gå på en ny runde med Big Brother. Den siste finalen ble sett av 509 000. Det er mange seere, men rekordlavt for en finalesending. Det kan være en fare for at konseptet er brukt opp, men TV Norge tror de kan finne på såpass mye nytt at interessen holder seg en runde til.

ET FORSKNINGSPROSJEKT: Nicolai Brenne Ertzeid fra Oslo er spent på hvordan han vil reagere på å være innestengt. - Jeg ser på det som et forskningsprosjekt.
ARTIG Å VÆRE PÅ TV: Julie Yvonne Syversen tror det er artig å være på tv. - Det vil helt sikkert bli en unik opplevelse, sier 22-åringen fra Fredrikstad.
DØDSKULT: Silje Antonsen synes Big Brother-konseptet er dødskult. - Og så er det jo litt moro å komme på tv, sier 19-åringen fra Skien.