Derfor vinner NRK talkshow-kampen

På to uker ble det kjent at både «Senkveld» og «Skavlan» legges ned på TV 2. Begge talkshowene har de siste åra hatt synkende seertall, mens seertallene for talkshowene på NRK holder seg høye.

SLUTT: Nylig ble det kjent at Fredrik Skavlan gir seg med «Skavlan». Kort tid i forkant av den exiten, kom nyheten om at også «Senkveld» slutter etter 20 år. Begge programmene har slitt med lave seertall på TV 2. Foto: TV 2 / Monkberry
SLUTT: Nylig ble det kjent at Fredrik Skavlan gir seg med «Skavlan». Kort tid i forkant av den exiten, kom nyheten om at også «Senkveld» slutter etter 20 år. Begge programmene har slitt med lave seertall på TV 2. Foto: TV 2 / Monkberry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av to uker har TV 2 annonsert at de dropper både «Skavlan» og «Senkveld» fra sitt sendeskjema.

Etter 25 år er det slutt for «Skavlan» - programmet som i lang tid var NRKs mest sette talkshow.

- Til høsten er det 25 år siden jeg debuterte som talkshow-vert i Norge, og fra og med 2009 har jeg fått dele utallige minner med trofaste seere både i Norge, Sverige og Finland. Men alt har sin tid, også det som ble Nordens største talkshow, skrev Skavlan da nyheten ble kjent.

Kanalsjef i TV 2, Trygve Rønningen, sier at avgjørelsen ikke var overraskende for dem. I fjor besluttet Skavlan å bare ha én sesong i året, og ikke to som tidligere.

- Det at han har valgt å gå helt ut, er ikke veldig overraskende for oss, men det er litt rart at han ikke blir på lufta, sier Rønningen til Dagbladet.

Fall på 64 prosent

«Skavlan» har slitt med seertallene siden programmet gikk over fra NRK til TV 2. Tall Dagbladet har hentet inn viser at snittet for forrige sesong av «Skavlan» var på 246 000. Til sammenlikning hadde siste sending av «Skavlan» på NRK et lineært seertall på 687 000. Det tilsvarer et fall på hele 64 prosent (441 000 seere).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer