Derrick på museum

Sjelden vare at detektimehelter havner på museum. Men det skjer når selveste Derrick tar plass på Norsk Folkemuseum førstkommende fredag.

Ikke nok med at Derrick kommer - mannen som gjennom 287 episoder har framstilt den tyske krimhelten på skjermen, Horst Tappert, kommer også! Og ikke i voks, slik vanlig er når kjente skuespillere og andre kjendiser havner på museum før de har avgått ved døden, men i kjøtt og blod.

Og enda bedre: DU kan nyte Derrick-episode nummer 200 sammen med Derrick! I Folkemuseets lokaler! På en fredag! Snakk om surrealistisk detektimeopplevelse!

Ryktene har lenge gått om at en ny Derrick-episode skulle spilles inn på Folkemuseet i løpet av høsten. Dette innebærer imidlertid ikke riktighet. Derrick kommer for å møte folket - og for å kaste glans over utstillingen «Tyskland og Skandinavia».

Det er på det rene at Derrick er en norgesvenn av dimensjoner. Tappert har til og med hytte på Hamarøy. Men Folkemuseet hevder at helten vår har en sterkere posisjon enn som så.

Derrick er verdens mest berømte tysker, hevder de. Nålevende, legger de til...

Under seansen vil det blir mulighet til å stille spørsmål til Derrick. Men lov oss én ting: Ikke spør hva «aus der Reihe» betyr. Det anmodes om at fans av Scali, Lomax og Bergerac ikke overreagerer over at deres helt ennå ikke er invitert til Norsk Folkemuseum. Deres tid vil komme.

MUSEUMSVARE: Etter 24 år med Derrick sa Horst Tappert takk for seg. Nå er han museumsmoden.