LEDER

Innovasjon Norge-saken inn for kontroll- og konstitusjonskomiteen:

Dersom det stemmer at mild kritikk mot oljebransjen diskvalifiserer deg fra ledende stillinger i det offentlige, er vi på ville veier

Dagbladet mener: Godt at Stortinget vil se på den mystiske mistilliten mot Innovasjon Norge-direktøren.

STRIDENS EPLE: Direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: NTB Scanpix
STRIDENS EPLE: Direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget har bestemt seg for å åpne sak i Innovasjon Norge-striden. Dette har vært en forvirrende sak å følge i offentligheten, og Dagbladet ser med interesse fram til å følge behandlingen i komiteen.

Styreleder Per Otto Dyb ønsket å ta opp ansettelsesforholdet til administerende direktør Anita Krohn Traaseth, men ble blokkert av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Ministeren sier han grep inn fordi styrelederen selv var på vei ut, og at det kunne være uheldig med utskifting av både styreleder og adm dir. Dyb oppfattet det imidlertid som en rein overstyring fra næringsministerens side, og dermed et brudd på viktige prinsipper for statlig eierstyring - nemlig at politikerne ikke skal detaljestyre selskaper det offentlige har eierinteresser i, men overlate det til styret. Dyd trakk seg derfor fra styreledervervet. Isaksen nekter for å ha instruert Dyb.

Komiteen vil i første omgang forsøke å finne ut hva som har skjedd i vekslingene mellom Dyb og Isaksen. Hva som er blitt sagt, skal være omtalt i en hemmelig logg som Dagens Næringsliv har omtalt - men ikke fått innsyn i. Komiteen ber om innsyn i denne. Det skal de kunne få, selv om den er unntatt offentlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer