- Dersom noen har bruk for mine tjenester, så jobber jeg gjerne med TV igjen

Hallvard Flatland (57) tilbake etter sykdommen - fikk hedersprisen under Gullruten.

BERGEN (Dagbladet): Det var en tydelig rørt Hallvard Flatland som ble tildelt hedersprisen ved Gullruten i Grieghallen i Bergen fredag kveld.

- Tusen takk for denne prisen! Det er en stor ære, og litt uvirkelig, for å være ærlig, sa Flatland fra scenen i Grieghallen.

Flatland har hatt en lang karriere innen TV-bransjen. Han var med på å starte TVNorge, og har vært programleder både i NRK, TVNorge, TV 2 og TV3.

Alvorlig syk I februar i fjor ble det kjent at den kjente TV-profilen var alvorlig sjuk. Flatland hadde fått det svært sjelden HLH-syndromet, som gjør at immunforsvaret går til angrep på kroppens vitale organer. Han gikk gjennom rundt 30 operasjoner, og han lå tre måneder i koma.

På mirakuløst vis ble Flatland likevel frisk igjen. I takketalen takket han spesielt de tre kvinnene i sitt liv, de to døtrene Bettina og Katarina og kona Annelise.

- Nå høres det ut som om alt i livet handler om TV. Det gjør det ikke. Jeg er så heldig som har tre unike jenter rundt meg. Uten disse praktfulle jentene, som satt ved siden av meg i månedsvis, mens den ene krisa avløste den andre, så hadde jeg ikke stått her i dag. Jeg er uendelig glad i dere - tusen takk! sa han.

Ble invitert som prisutdeler - Du hadde ingen mistanke om at du skulle vinne i dag?
- Nei - jeg er ikke typen som lurer på om jeg skal vinne hedersprisen, det var ikke i mine tanker, sier Hallvard Flatland til Dagbladet.

Han var invitert til Bergen som prisutdeler, og endte altså opp med den gjeveste prisen av alle - hedersprisen.

Flatland er allerede tilbake på skjermen som golfkommentator på Viasat Golf, og har ingen planer om å gi seg med det første. For hodet er på plass etter sykdommen, selv om beina foreløpig ikke er det de var.

- Men jeg trener masse, og blir bedre og bedre for hver dag, sier han.
  - Hva drømmer du om nå?
- Det viktigste for meg har vært å komme tilbake i full aktivitet. Det er jo på fjernsynet jeg liker å være. så dersom det er noen der ute som har bruk for mine tjenester, så vil jeg gjerne lage TV  igjen, sier Flatland.

På scenen etter prisen fikk han verdens største klem av datteren Katarina Flatland, som var til stede i salen, og også hun var rørt. Og utelukker ikke at hun og pappa kommer til å jobbe sammen på TV.

- Det er jo noe vi har snakket om, så vi får se, sier hun.