Desemberdikt med nerve

Månedens poet skriver doktorgrad i kunstige nevrale nettverk. - Det dreier seg om å prøve å forstå hva som foregår i hodet på folk, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har alltid lurt på hva jeg kom til å svare om noen spurte hvilke ambisjoner jeg hadde med skrivingen, og hva den betydde for meg. Nå er det på tide å finne det ut, sier Geir Halnes (27).

Han er månedens poet for desember med diktet «Videre, videre du mektige virkelighetens skip».

Hjernestudier

Geir bor for tida i Uppsala i Sverige der han skriver doktorgrad innen et fagområde som heter kunstige nevrale nettverk.

- I mitt tilfelle dreier det seg om å lage datamodeller av hjerneområder. Som så mye annet, dreier deg seg om å prøve å forstå mer om hva som foregår i hodet på folk.

Skrivinga som fristed

Skrivinga er en viktig hobby, forteller Geir. Han la ut sitt første dikt på Diktkammeret for omtrent to år siden, og har siden periodevis vært aktiv her og på Poeten.no.

- Skrivinga tar relativt stor plass, men da som et fristed, og et fint komplement til en vitenskapelig og rasjonell tankegang. Jeg har en drøm om å få gitt ut en bok en dag, men noen fulltidsskribent har jeg foreløpig ingen ambisjoner om å bli.

Geir forklarer at skrivinga er en måte å samle tankene på, et forsøk å skrive dem ned på en såpass interessant måte at «jeg gidder å lese det selv etterpå», som han sier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer