Design som rocker

Bertine Zetlitz' siste cd «Sweet Injections» opplever ikke bare musikalsk suksess. I går vant cd-coveret og kampanjeplakatene til plata Merket for God Design.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Helt på sin plass, synes jeg, ler Bertine Zetlitz (28) til Dagbladet da hun kom til utdelingen av prisen under Designdagen i Oslo i går.

Med nesten 72000 solgte eksemplarer av «Sweet Injections», er Zetlitz blitt Norges popdronning. Nå får også cd-coveret og kampanjeplakatene sin del av suksessen.

- Tror du god design hjelper på salget?

Søt ondskap

- Helt klart, det visuelle har enormt mye å si, sier Zetlitz.

Det er første gang et cd-cover får Merket for God Design.

- Kjempegøy, for dette er første gangen jeg føler det er skikkelig samsvar mellom musikken og det visuelle uttrykket.

På det sjokkrosa cd-coveret er Zetlitz avbildet med tornete polkagris-stengler som kveiler seg rundt henne. Og det er blandingen av det sukkersøte og det litt ondskapsfulle juryen har likt særlig godt.

- Jeg har alltid vært opptatt av tvetydighet, det er sånn jeg føler musikken min er også. Jeg kan lage enkle poplåter, men lytter du til tekstene, ligger det mer der. Det føler jeg cd-coveret har fanget opp. På bildet ser jeg litt dokkeaktig ut, men likevel ikke som noen glamorøs pyntedukke. Bildet uttrykker noe mer, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer