«Ringenes herre»

- Designet for å likne Weinstein

En av orkene i «Ringenes herre»-filmene skal ha vært designet for å likne den nå overgrepsdømte Harvey Weinstein, hevder skuespiller Elijah Wood.

INSPIRASJON: Harvey Weinstein skal ifølge Elijah Wood, ha vært inspirasjonen bak en av orkene fra «Ringenes herre». Nøyaktig hvilken av orkene det er snakk om, er uklart. Foto: New Line Cinema / Courtesy Everett Collection
INSPIRASJON: Harvey Weinstein skal ifølge Elijah Wood, ha vært inspirasjonen bak en av orkene fra «Ringenes herre». Nøyaktig hvilken av orkene det er snakk om, er uklart. Foto: New Line Cinema / Courtesy Everett Collection Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne ukens podkast fra Dax Shepard, «Armchair Expert» hevder Elijah Wood, som spilte Frodo Baggins i «Ringenes herre», at en ork i filmen var designet for å likne på Harvey Weinstein.

Ork er for øvrig et slags monster som er med i «Ringenes herre»-filmene. De er aggressive, stygge og er en del av de slemme.

- En av ork-maskene, og jeg husker dette godt, var designet for å likne Harvey Weinstein som en form for «fuck deg», sier Wood i podkasten.

Det er uklart hvilken av orkene i filmene, som ifølge Elijah Wood, skulle likne Weinstein.

En rekke amerikanske og britiske medier, blant annet IndieWire, Huffpost og Independent skriver i dag om Woods avsløring i podkasten.

Krevende samarbeid

Wood forteller i podkasten om samarbeidet mellom regissør Peter Jackson og Harvey Weinstein da de jobbet sammen om «Ringenes Herre»-triologien. Det skal ha vært utfordrende for Jackson å jobbe med Weinstein, ifølge Wood. Wood hevder at Weinstein skal ha krevd at Jackson bare lagde en av de tre filmene, basert på J. R. R Tolkiens bøker.

Jackson ville jobbe med minst to av filmene, og det skal Weinstein ha avvist. Weinstein skal ha truet med å erstatte Jackson med Quentin Tarantino, eller regissøren bak «Shakespeare in Love», John Madden, hevder Wood.

Weinsteins selskap, Miramax, hadde rettighetene til Tolkiens bokserie, men selskapet og regissør Peter Jackson havnet i flere uenigheter.

Byttet studio

Weinstein skal til slutt ha gått med på å lage to filmer, men kuttet budsjettet til 75 millioner dollar, og skal ikke ha fortalt Jackson om dette. Da de andre medarbeiderne på filmen fant ut at han hadde kuttet budsjettet, valgte de angivelig å offentliggjøre manuset for å Weinstein ut av prosjektet, ifølge IndieWire.

Miramax skal ha gitt Jackson lov til å gå videre med filmen til et annet filmstudio, skriver Independent. Betingelsen skal ha vært at han klarte det på ei uke, og at det andre filmstudioet var enige om å lage alle tre filmene. Weinstein skal ikke ha forventet at Jackson skulle klare å lande avtalen.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

- Fuck ham

Det endte med at filmselskapet New Line Cinema landet avtalen om de tre filmene. Det førte til en enorm omsetning - på verdensbasis tjente de tre filmene inn over 2,9 milliarder dollar, ifølge Box Office Mojo.

Wood har tilsynelatende ingen problemer med å fortelle om dette, spesielt ikke i kjølvannet av at Weinstein nå er dømt for seksuelle overgrep.

- Jeg tenker det er greit å snakke om nå, fyren er fengslet, sier Wood.

Harvey Weinstein har så langt ikke kommentert saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer