«Ringenes herre»

- Designet for å likne Weinstein

En av orkene i «Ringenes herre»-filmene skal ha vært designet for å likne den nå overgrepsdømte Harvey Weinstein, hevder skuespiller Elijah Wood.

INSPIRASJON: Harvey Weinstein skal ifølge Elijah Wood, ha vært inspirasjonen bak en av orkene fra «Ringenes herre». Nøyaktig hvilken av orkene det er snakk om, er uklart. Foto: New Line Cinema / Courtesy Everett Collection
INSPIRASJON: Harvey Weinstein skal ifølge Elijah Wood, ha vært inspirasjonen bak en av orkene fra «Ringenes herre». Nøyaktig hvilken av orkene det er snakk om, er uklart. Foto: New Line Cinema / Courtesy Everett Collection Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I denne ukens podkast fra Dax Shepard, «Armchair Expert» hevder Elijah Wood, som spilte Frodo Baggins i «Ringenes herre», at en ork i filmen var designet for å likne på Harvey Weinstein.

Ork er for øvrig et slags monster som er med i «Ringenes herre»-filmene. De er aggressive, stygge og er en del av de slemme.

- En av ork-maskene, og jeg husker dette godt, var designet for å likne Harvey Weinstein som en form for «fuck deg», sier Wood i podkasten.

Det er uklart hvilken av orkene i filmene, som ifølge Elijah Wood, skulle likne Weinstein.

En rekke amerikanske og britiske medier, blant annet IndieWire, Huffpost og Independent skriver i dag om Woods avsløring i podkasten.

Krevende samarbeid

Wood forteller i podkasten om samarbeidet mellom regissør Peter Jackson og Harvey Weinstein da de jobbet sammen om «Ringenes Herre»-triologien. Det skal ha vært utfordrende for Jackson å jobbe med Weinstein, ifølge Wood. Wood hevder at Weinstein skal ha krevd at Jackson bare lagde en av de tre filmene, basert på J. R. R Tolkiens bøker.

Jackson ville jobbe med minst to av filmene, og det skal Weinstein ha avvist. Weinstein skal ha truet med å erstatte Jackson med Quentin Tarantino, eller regissøren bak «Shakespeare in Love», John Madden, hevder Wood.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer