Designet utringningen selv

Prinsesse Madeleine har debutert som kjoledesigner. Og gårsdagens utringning skaper reaksjoner.

Den svenske prinsessen var på Nobelmiddagen i Stockholm i går. Og der skal visstnok mange ha satt blomkålsuppa i halsen da Madde viste sine nakne skuldre og dype utringning.

Klesinteressert prinsesse

Det har ennå ikke vært vanlig for kongelige damer å være like utringet som Britney og hennes kolleger. Men Madde er en ung, trendy kvinne som er svært interessert i klær og design. Derfor tar hun nå et skritt vekk fra foreldregenerasjones kongelige mote, og går den mer ungdommelige veien.

I går var en av verdens søteste prinsesser kledd i en bombe av en rød kjole laget i silkeduchesse med glitrende applikasjoner innsydd i stoffet. Med på festen var også tilhørende matchende veske og de sedvanlige kongelige ordensbånd og medaljene.

Og det er Madde selv som har designet underverket. Prinsessen debuterte som klesdesigner på et smart tidspunkt, nemlig den dagen i året Sverige muligens får mest oppmerksomhet: Nobelprisutdelinga.

Reaksjonene på kjolen er delte. Mens mange mener Madde viser for mye kløft og naken hud, er andre igjen imponert over den vakre prinsessen.

- Hun ser ut som en ordentlig babe, mener Aftonbladets moteekspert Camilla Thulin, som er svært imponert over designdebuten.

Expressen har snakket med designer Lars-Åke Wilhelmsson som rett og slett mener dette er verdensklasse.

Jobbet hardt

Prinsessens mentor Lena Ramel forteller til Expressen at prinsessen har slitt mye med nobelkjolen.

- Hun har jobbet med den i hele høst, og fikk den siden sydd av en skredder, forteller Ramel.

Prinsessens designinteresse er veldkjent og ofte etterapet. I høst har hun blant annet hatt praksis i magasinet «Sköna Hem» og reklamebyrået «Lowe Brindfors». Akkurat nå har hun praksis hos den kjente svenske motedesigneren Filippa K. Om en uke tar Madeleine juleferie, og til våren starter hun på kunstvitenskapstudier.

Det er altså gode muligheter for at det er flere Madde-kjoler i vente.

KVELDENS HELDIGSTE MANN:</B> Sveriges statsminister Göran Persson geleidet prinsessen til gallamiddagen.
RØD BOMBE:</B> Prinsesse Lilian og Madeleine under Nobelseremonien i Konserthuset i Stockholm.