Desillusjon i år 2000

27. januar: 58,5 kilo, kjæreste 1, nummer 3, kalorier 2100, kalorier oppbrukt ved sex 600, så totalt antall kalorier 1500 (eksemplarisk).

  • Klokka er 7.15. Bridget Jones er tilbake. De ville årene er over. I fire uker og fem dager har Bridget fungert i et voksent forhold til en voksen Mann - Mark. Selvsagt kan det ikke vare.
  • Oss, den såkalte generasjon X, vi som ikke bygde landet, vi har ikke engang bygd vårt eget hus, vi har knapt nok råd til en ettroms på Stovner fordi vi må betjene vår kvarte million i studielån og mangler en Mann å spleise med. Vi teller kalorier som Røkke teller penger, og leser Faludi så det tyter ut øra mens vi fyller munnen med maltwhisky, og alt vi drømmer om er Kjærlighet. Som Bridget.
  • 3. september: 53,1 kilo, kalorier 4955, antall sekunder siden sist hatt sex 14601600, kjærester 0.
  • «Jeg leste engang en artikkel om enslige jenter som brukte sexy undertøy bare for seg selv. Tull!» Sier Amy. Og snart kommer filmene, der Gwyneth Paltrow og Winona Ryder må slåss om rollene som Bridget og Amy, og alle hjerter gleder seg, for endelig er det noen som forstår oss, ikke bare i bokform, men også på film. Som skjønner, som Amy, at vitsen med å iføre seg svarte blonder under den svarte designerjakka selvsagt er å få seg et nummer. Og at vitsen med å få seg et nummer er å få seg en Mann.

Den britiske middelklassejenta i begynnelsen av 30-årene, bosatt i de desillusjonertes mekka, London, skapte furore i single kretser da journalist og forfatter Helen Fielding skapte henne i 1997. «Bridget Jones' dagbok» ble solgt i 100000 eksemplarer bare i Norge, og ble oversatt til en rekke språk. Endelig var det noen som forsto oss.

29. mars lanseres Bridget II på norsk, under tittelen «På randen». Nesten like mye oppmerksomhet har boka «Sammen», signert britiske Josie Lloyd og Emlyn Rees fått, der også Mannen har sitt å si. Jack, den britiske, London-bosatte, desillusjonerte Mannen på 27, bosatt i samme by som den to år yngre single Amy - Bridget Jones møter Nick Hornby. Amy, som ikke har hatt sex på et halvt år, skriver om Jack, som ikke har hatt sex på en uke, og begge er like frustrerte. I annethvert kapittel betror han og hun seg til leserne. Og under ligger Kjærligheten.