Desperat Denzel

Fredag kveld: Sør-afrikansk grøss, amerikansk action, kinesisk moro og tysk drama.

Denne helga blir det noe for enhver smak, og fra alle verdenshjørner på norske kinoer. Du kan faktisk velge mellom grøsser fra Afrika, action fra USA, komedie fra Asia og Drama fra Europa.

  • Slash

Sør-afrikansk grøsser som nattkino.

Rockesangeren Mac skal i sin tantes begravelse. Han ankommer sammen med bandet sitt, før de skal videre i turbussen til et viktig møte. I dét de skal til å dra avsted, bryter bussen sammen, og dermed må bandet tilbringe et par dager sammen med Macs bizarre familie. Under oppholdet lærer de blant annet en uhyggelig familietradisjon. Den heter «The Harvest of Blood»...

Denne filmen vises først som nattkino i Oslo to helger på rad, før den sendes videre til Bergen.

Sør-afrikansk grøsser av Neal Sundstrom med James OShea, Zuleikha Robinson og Craig Kirkwood i rollene.

Filmen har fått elendige anmeldelser, men grøssere får jo gjerne det.

- En pinlig amatøraktig kopi av amerikanske teen-horrorsuksesser, mente anmelderen i danske Berlingske Tidende.

Les mer om filmen på IMDb.

  • John Q

Desperat Denzel som gisseltager!

Denzel Washington spiller en fabrikkarbeider som vil gjøre hva som helst for å berge sønnens liv. Den eneste løsningen han ser for seg er utpressing. Han barrikaderer seg på akuttmottaket og okkuperer avdelingen.

På andre siden av dramaet befinner to politimenn seg, en spesialist på gisseldramaer (Robert Duvall), og en stresset politisjef (Ray Liotta) som kun ønsker en raskt løsning på problemet.

Amerikansk action av Nick Cassavetes med Denzel Washington, Kimberly Elise, Robert Duvall, Ray Liotta, Daniel Smith og James Woods i rollene.

Filmen har til tross for sin sterke rollebesetning ikke gjort særlig inntrykk på kritikerne.

- Filmen er så seriøs, så overspent, og så vilt usannsynlig, at den ber om å bli parodiert, mener anmelderen i Chicago Sun-Times.

Les flere utenlandske anmeldelser på Rotten Tomatoes.

Les mer på filmens hjemmeside

  • Happy Times Hotel

Denne filmen finner sted på en buss hvor rom leies ut til unge, elskovssyke par.

Dette er en ny film fra den prisbelønte kinesiske regissøren Zhang Yimou, som står bak filmene «Bak den røde lykten», «Ju Dou» og «Shanghai Triaden».

Filmen handler om Zhao, en fattig, aldrende ungkar som ikke har hell i kjærligheten. Når han endelig treffer kvinnen i sitt liv, leder han henne til å tro at han er en rik man og lover henne et bryllup som overgår det meste.

Desperat setter han og en venn i stand en buss hvor de kan leie ut rom på timesbasis til unge, elskovssyke par. «Hotellet» gir de navnet «Happy Times Hotel». Men hotelldriften går derimot ikke helt som den skal...

Kinesisk dramakomedia av Zhang Yimou, med Zhao Benshan, Dong Jie, Dong Lihua, Fu Biao og Li Xuejian i rollene.

Anmelderne synes uenige om denne filmen, noen roser den for sin hjertevarme, andre kritiserer den for å være for søt.

- En bittersøt, samtidskomedie om vennlig bedrag som, selv om den ikke kan måle seg med regissørens periodedramaer, fremdeles er verd å se, sier anmelderen i Toronto Star.

Les flere utenlandske anmeldelser på Rotten Tomatoes.

Les mer på filmens hjemmeside.

  • Anam

Bilde av en sterk kvinnes kamp for tilværelsen.

Anam er en 40 år gammel tradisjonsbundet tyrkisk kvinne som bor i en tysk by sammen med sin familie. Anams verden raser sammen når mannen er utro med en av hennes kolleger, og sønnen beveger seg inn i narkotikamiljøet.

Hun drar ut for å redde sønnen og etterhvert blir det en kamp om liv eller død...

Tysk drama av Buket Alakus, med Nursel Köse, Navíd Akhavan, Tayfun Bademsoy, Jülide Girisken, Leonard Lansink m.fl. i rollene.

- Det er rent melodrama, men Alakus\' sikre skritt og humane identifisering med arbeiderkvinner, hever filmen, sier anmelder i Village Voice

Les mer på sidene til distribusjonsselskapet Fidalgo eller på filmens tyske hjemmeside.