Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Desperat startkone

Bitende satire, men litt vanskelig å synes synd på startkona.

Terning4 Amerikansk satiredrama. Premiere på NRK3 i kveld kl. 21.25. TV: Det kommer et punkt i enhver middelaldrende Hollywood-produsents liv da han må bytte ut kona. Så også med Kenny Kagan. Hans kone Molly (Debra Messing fra «Will & Grace») har passert 40, og Kenny synes det er på tide å starte et nytt kapittel og satse fulltid på elskerinnen Shoshanna, som ifølge Molly ennå ikke har nådd puberteten.

NRK har valgt å kalle denne miniserien på seks episoder «Singel i L.A.», en altfor generell benevnelse som glatter over mer enn den forklarer. På originalspråket heter serien, «The Starter Wife» og hovedpersonen er altså en «startkone», det vil si den kona som etter et par fødsler må byttes ut, selv om hun har gjort sitt aller beste for å gjøre ektemannen fornøyd. Som hun selv sier det, etter at dumpingen er offisiell: «Selvsagt er jeg gretten, jeg har ikke spist på tolv år.»

Surfer på bølgen

Ingen steder på denne jord jobber så mange kvinner så hardt for fjerne tegn på alder som i Hollywood. Likevel holder det ikke. Hollywood er et patriarkat med sine sære stammetradisjoner. Man brenner ikke enker, men er du for gammel til å være filmstjerne, er du også for gammel til å være produsentens kone. Og da mister du alle privilegier og de fleste av dine «venner».

«The Starter Wife» er basert på en bestselgerroman av Gigi Levangie Grazer, som i sin tur er basert på hennes svært så selvopplevde historie om da hun ble midlertidig skilt fra Hollywood-mogul Brian Grazer. Serien surfer på bølgen etter «Desperate hustruer», men er mer bitende satirisk, med nesten like mange gode replikker som «Entourage», først og fremst fra smarte, til dels kyniske Molly, men Judy Davis i rollen som den kyniske, alkoholiserte venninnen bidrar med sitt.

Godt mottatt

Det største problemet er at det er vanskelig å føle sympati med Molly i lengden. Serien har jo allerede latterliggjort den verdenen som nå betrakter henne som spedalsk, og dessuten har hun til salt i salaten og slipper å ta ekstrajobb for å lønne datterens nanny.

Miniserien ble godt mottatt og en hel sesong på ti episoder er planlagt. Den kommer etter hvert, nå som forfatterstreiken i Hollywood endelig er over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media