Desperate hustruer

Skarpt og velskrevet, men litt monotont om kvinnelige erfaringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Rachel Cusk ble i 2003 utpekt som en av de tjue beste unge britiske forfatterne, av det anerkjente litterære tidsskriftet Granta. Hun er en mester til å skildre i tette, poetiske bilder og har ofte befattet seg med moderne familieliv. I årets bok skildrer hun et knippe forstadsfruer.

Som før er hun velformulert og skarp, men den nokså unisone misnøyen hos kvinnene gir likevel lesningen et visst ensformig preg.

Menn som dreper kvinner

Cusk følger kvinnene gjennom en regntung dag i forstaden Arlington Park. Noen av dem treffes; i kaffeslabberas, på shopping med barnevogner, til middag. Ingen av kvinnene er spesielt lykkelige. Som ung var Juliet den begavete. Hun tok doktorgraden, men endte likevel med å undervise uinspirerte jenter i en «forvokst landsby». Amanda strever med å finne innpass blant husfruene, og reagerer med tvangsmessig perfeksjonisme. Christine er mer sosial, men like lei som de andre av at alle familiære byrder faller på henne. Maisie er nylig tilflyttet fra London, med håp om at småstedet skal gi større indre ro. I stedet baler hun med et stort sinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer