«Desse helvetes hyttefolka»

Hyttemannen er den nye bygdemannen. Eller er han det?

UNDER YTA: - Vi liknar meir og meir på kvarandre, deltidsinnbyggjaren, hyttemannen og dei fastbuande. Men under yta skimtar vi enno dei kulturelle forskjellane, skriv artikkelforfatteren, som er redaktør i Syn og Segn. Foto: Shutterbox
UNDER YTA: - Vi liknar meir og meir på kvarandre, deltidsinnbyggjaren, hyttemannen og dei fastbuande. Men under yta skimtar vi enno dei kulturelle forskjellane, skriv artikkelforfatteren, som er redaktør i Syn og Segn. Foto: Shutterbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eg er saman med bestefar min, og noko irriterer. Ein hyttemann har teke seg til rette. No går han galant over stølsjordet, vel vitande om at slikt må ein gud forby ikkje gjere.

Det vart sjølvsagt ikkje sagt noko, ikkje til hyttemannen. Småbrukarar konfronterer sjeldan. Ved glaskarmen renn ukvemsorda.

Det er forskjell på folk. Pussig nok snakkar vi sjeldan om det. Noreg er eit egalitært land, har vi lært. Men ulikskap og klassemotsetningar finst også i samfunn med høg grad av likskap. Sjølvsagt finst det forskjellar også her.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer