- Dessverre har vi veldig mye misunnelse her i landet

Selvaag-familien synes folk burde være glade for Christian Ringnes' skulpturpark.

SELVAAG-KLANEN: Fra venstre: Gunnar Frederik Selvaag, Ole Gunnar Selvaag og Olav H. Selvaag. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures
SELVAAG-KLANEN: Fra venstre: Gunnar Frederik Selvaag, Ole Gunnar Selvaag og Olav H. Selvaag. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag åpnet skulpturparken utenfor det nye Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo. Parken er den siste i rekken av skulpturer som milliardærfamilien Selvaag har plassert i det offentlige rom.

- Vi kjøper ikke kunst for å selge det videre. Jeg følger ikke engang spesielt nøye med på prisutviklingen. Det mye mer givende å kunne dele kunstopplevelser med andre ved å gjøre det tilgjengelig for folk, sier Olav H. Selvaag til Dagbladet.

- Har ikke gjort jobben - Hva tenker dere om statens innsats for kunstformidling?

- Det er ærlig talt ikke mye å skryte av, sier han.

Bror Gunnar Frederik Selvaag er enig.

- At de er mer beskjedne angående samtidskunsten er i og for seg greit. Det offentliges oppgave er å sikre den nasjonale kunst-arven, som for eksempel Munch, men der har de på ingen måte gjort jobben sin, sier han.

200 millioner De to brødrene har fått kunsten inn fra barnsben av. Deres bestefar, boligutbygger Olav Selvaag, begynte i sin tid å utsmykke boligområdene med skulpturer, et tiltak brødrenes far, Ole Gunnar Selvaag, har videreført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer