Desto sjeldnere et dyr er, desto større blir populariteten blant jegere

Løven Cecils død har rettet et kritisk lys mot troféjakt. Troféjakt er en innbringende business for de få. Men det koster dyrene og vår framtid dyrt.

KATASTROFE: Troféjakt handler om underholdning, maktdemonstrasjon og dominans. Det er en følelsesbasert industri, hvor følelsen av å kunne dominere og ta livet fra et kraftfullt dyr er tilfredsstillende. Samliv med store, ville dyr er ikke konfliktfritt, og det er naturligvis meningsforskjeller om hvordan menneskenes forhold til dem skal være. Foto: Brent Stapelkamp/Polaris
KATASTROFE: Troféjakt handler om underholdning, maktdemonstrasjon og dominans. Det er en følelsesbasert industri, hvor følelsen av å kunne dominere og ta livet fra et kraftfullt dyr er tilfredsstillende. Samliv med store, ville dyr er ikke konfliktfritt, og det er naturligvis meningsforskjeller om hvordan menneskenes forhold til dem skal være. Foto: Brent Stapelkamp/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden meldte media at rike nordmenn hadde fått øynene opp for troféjakt på de «fem store» i Afrika. NRK Dagsrevyen intervjuet nylig noen av dem som arrangerer slike turer for nordmenn.

Ved å lytte til operatørene og deltakerne, framstår det tydelig hvorfor skyting av løver, elefanter, neshorn, bøfler og leoparder anses for en attråverdig aktivitet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer