Desto sjeldnere et dyr er, desto større blir populariteten blant jegere

Løven Cecils død har rettet et kritisk lys mot troféjakt. Troféjakt er en innbringende business for de få. Men det koster dyrene og vår framtid dyrt.

KATASTROFE: Troféjakt handler om underholdning, maktdemonstrasjon og dominans. Det er en følelsesbasert industri, hvor følelsen av å kunne dominere og ta livet fra et kraftfullt dyr er tilfredsstillende. Samliv med store, ville dyr er ikke konfliktfritt, og det er naturligvis meningsforskjeller om hvordan menneskenes forhold til dem skal være. Foto: Brent Stapelkamp/Polaris
KATASTROFE: Troféjakt handler om underholdning, maktdemonstrasjon og dominans. Det er en følelsesbasert industri, hvor følelsen av å kunne dominere og ta livet fra et kraftfullt dyr er tilfredsstillende. Samliv med store, ville dyr er ikke konfliktfritt, og det er naturligvis meningsforskjeller om hvordan menneskenes forhold til dem skal være. Foto: Brent Stapelkamp/Polaris Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen år siden meldte media at rike nordmenn hadde fått øynene opp for troféjakt på de «fem store» i Afrika. NRK Dagsrevyen intervjuet nylig noen av dem som arrangerer slike turer for nordmenn.

Ved å lytte til operatørene og deltakerne, framstår det tydelig hvorfor skyting av løver, elefanter, neshorn, bøfler og leoparder anses for en attråverdig aktivitet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer